Bila je sva polomljena, njena krvava glava mi je bila na ramenu: Vozač "astre" otkrio detalje jezive nesreće kod Doljevca

Autor: Republika

Hronika

02.02.2019

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle teške saobraćajne nesreće na doljevačkoj naplatnoj rampi u kojoj je vozač Zorana Babića usmrtio Staniku Gligorijević (53), njen zet prepričava detalje tragedije zbog koje je direktor Koridora podoneo ostavku.

RepublikaFoto: Republika
Nesreća kod Doljevca

- Mislio sam da mi je supruga poginula - ovim rečima započinje potresnu ispovest Srđan Aleksić (49), zet Stanike Gligorijević, koja je u čertvrtak tragično nastradala kada je, kako se sumnja, vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića "škodom" naleteo na njihov automobil dok su čekali da plate putarinu na naplatnoj rampi Doljevac.

Srđan je kobnog dana iz sela Debelica kraj Knjaževca, gde žive krenuo da vozi svoju suprugu Mirjanu i svastiku Staniku u selo Mrtvice kod Vladičinog Hana na stričevu sahranu. Na rampu Doljevac stigli su oko 8.30 i čekali su red da plate kad se u njih zakucala "škoda".

- Ispred nas je vozač "pasata" plaćao putarinu. Dok smo stajali, u retrovizoru sam video "Škodu" kako juriša na nas. Nismo imali kud. Usledio je tresak kao bomba da je eksplodirala. Moja "astra" je odletela na "pasat" i odgurala ga s rampe. Supruga i ja smo poleteli ka šoferšajbni, sećam se belog praha kako su se otvorili vazdušni jastuci - u šoku prepričava Srđan.

Kada je došao sebi, u krilu je ugledao glavu svoje supruge.

- Mislio sam da je poginula. Uspeo sam nekako da je uspravim na sedište, kako bih joj dao veštačko disanje, iako sam i sam bio polusvestan - drhtavo prepričava Srđan tragičnu scenu.

- Stanika je bila na zadnjem sedištu koje u tom trenutku više nije postojalo. Lim od gepeka bio je sabijen do mog sedišta, a Stanika je izbačena pod krov. Bila je sva polomljena. Njena krvava glava bila mi je na ramenu.

RepublikaFoto: ST/D. I.

- Nisam znao šta da kažem supruzi, koja se u međuvremenu onesvestila - priča kroz suze Stanikin zet i dodaje da su tako priklošteni u kolima bili skoro pola sata.

- Niko nije smeo da nas pomeri dok nisu stigli vatrogasci i Hitna pomoć - kaže Srđan i dodaje da su njega i suprugu odmah odvezli u nišku bolnicu, dok su beživotno telo njegove statistike iz zgužvanog lima vatrogasci uspeli da izvuku tek sat vremena kasnije.

Srđanu je u bolnici saniran polomljen nos i iste večeri pušten je na kućno lečenje.

Stanikin suprug Velimir i dalje ne veruje da nje više nema.

Tuga je obavila kuću Gligorijevića i Aleksića, a svi se sada mole da će Mirjana, koja je teško povređena u nesreći, preživeti. Niko se nije usudio da joj saopšti da joj je sestra poginula.

- Objašnjavali su da je i ona teško povređena i da je na drugom odeljenju niškog Urgentnog centra - kažu ukućani i dodaju će Stanika biti sahranjena u subotu.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading