ZAKLAO OCA DA BI ODBRANIO MAJKU? Novopazarac osuđen na 12 godina zatvora

Autor: blic.rs

Hronika

01.02.2019

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Damira T. (20) iz Tutina na jedinstvenu kaznu od 12 godina zatvora jer je u januaru 2018. godine ubio oca Sabra T. (45) tako što mu je nožem prerezao vrat, saznaje "Blic".

RepublikaFoto: pixabay.com

On je za krivično delo ubistvo dobio 11 godina i šest meseci zatvora, dok je zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja osuđen na godinu dana, posle čega ga je sudsko veće osudilo na jedinstvenu kaznu od 12 godina zatvora.

Tokom suđenja zastupnik mladića je odbranu zasnivao na tome da je on oca ubio u stanju jake razdraženosti, dok je Više tužilaštvo smatralo da je Damir T. imao direktan umišljaj za ubistvo roditelja.

Veštaci su utvrdili da je kod ubice u vreme zločina bio prisutan određen strah i bes, ali da nije u većoj meri uticao na stanje njegove uračunljivosti, te da je bio svestan svog dela.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo i odbrana Damira T. mogu se žaliti Apelacionom sudu u Kragujevcu

Do tragedije u selu Pope, kraj Tutina, došlo je 20. januara prošle godine, kada je Sabro T, jašući konja, napao suprugu koja je pala ispred kuće i počela da zapomaže. Čuo ju je Damir T. koji je uzeo nož i nakon kraće rasprave oca, nedaleko od kuće, posekao po vratu, prerezavši mu grkljan, zbog čega je on ubrzo preminuo.

Nakon toga, ubica je iz kuće uzeo pištolj i pobegao. Prema nezvaničnim informacijama, krio se u plakaru kuće rođaka u selu, gde ga je policija uhapsila nakon dva dana potrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading