Ispovest bake ubijenog studenta ledi krv: Ne znam ko je taj i zašto je to uradio, ali sve nas je u crno zavio!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

30.01.2019

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moj Miloš je planirao da sa ocem ide na zimovanje u Francusku. Umesto odmora sa Goranom, mi ga sada sahranjujemo" - kroz suze priča Sofija Mileusnić, baba ubijenog Miloša Mileusnića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sahranje u Čačku: Miloš Mileusnić

Njenog unuka Miloša zverski je u nedelju ujutro, u Beogradu ispred ulaza u zgradu u Ulici Dimitrija Tucovića 20a, nasmrt izbo Neđeljko Đurović (27) iz Požarevca, koji je istog dana uhapšen.

- Ne znam ni ko je taj, ni zašto je to uradio. Čujem da se nisu ni poznavali. Ali sve nas je zavio u crno! Snaha Violeta stalno plače i kuka "samo da je živ, pa makar i bez nogu" - neutešna je Miloševa baka.

Poslednji susret

Sofija se seća poslednjeg susreta sa unukom u utorak prepodne, samo pet dana pre nego što mu je Đurović, bez ikakvog povoda, oduzeo život.

RepublikaFoto: instagram.com/djurovic_nedjeljko
Ubica: Neđeljko Đurović

- Kada god bi kretao za Beograd dolazio bi da se pozdravimo. Tako je bilo i u utorak, oko 11 sati. Rekao mi je: "Baba, daj mi 800 dinara", a ja sam mu dala hiljadu da bi imao i za doručak. Zagrlili smo se, nisam ni slutila da ga tada vidim poslednji put - priča Sofija.

Unuka je pitala zašto ide u Beograd, a Miloš joj je odgovorio da mora da završi neke poslove i da se vraća u četvrtak, kada će sa ocem krenuti na skijanje u Francusku. Nažalost, umesto da Miloš dođe u rodnu kuću, u nedelju im je javljeno da je ubijen.

- Na vratima je zalepljena njegova umrlica. Kada je pogledam, pomislim da će se moj Miloš pojaviti na vratima, i da će mi kao uvek kada je dolazio iz Beograda viknuti: "Baba, stigao sam". Imao je običaj, da prvo uđe ovde kod dede i mene, kaže nam da se vratio, pa tek onda ode kod roditelja koji žive na spratu - plačnim glasom kaže neutešna baba.

Foto: Ilustracija

Sofija se priseća Miloševog rođenja 17. juna 1995. godine, samo dva dana nakon što je deda Milan otišao u penziju. Miloševi roditelji su se usavršavali. Otac Goran, koji je maksilofacijalni hirurg, pet godina bio je u Beogradu na specijalizaciji, majka Violeta je stomatolog, pa je baka Sofija često čuvala, vodila u vrtić Miloša i njegovu četiri godine stariju sestru Aleksandru, koja je sada apsolvent na farmaceutskom fakultetu.

Uništeni snovi

- Bio je vrlo pošten, poslušan, dobar. Studirao je na privatnom fakultetu menadžment i bezbednost. Bio je četvrta godina. Imao je devojku. I ona je iz Čačka, apsolvent je na Saobraćajnom fakultetu, dolazila je i kod nas. Uz to je završio i srednju medicinsku, nameravao je da stažira šest meseci, pa da vidi čime će se dalje baviti. Nažalost, njegove želje i planove bez ikakvog razloga, uništio je neko, koga ne znam ni kako da nazovem i opišem - kaže Sofija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading