Šokantna odluka suda u Švajcarskoj: Čedomorki iz Srbiji zbog ubistva blizanaca samo godinu dana zatvora!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

30.01.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Krivičnom sudu u Lucernu, u Švajcarskoj 23-godišnja Srpkinja osuđena je na dve godine i 10 meseci zbog ubistva svojih tek rođenih blizanaca.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od toga, ona godinu dana mora da provede iza rešetaka, nakon čega će biti puštena na uslovnu slobodu u trajanju od 22 meseca.

Sudija je izricanje presude počeo rečima:

- Jelica S. je kriva za čedomorstvo i ubojstvo dece i zbog toga je osuđena na kaznom zatvora u trajanju od 2 godine i 10 meseci - kazao je sudija, a potom obrazložio presudu:

- Zločin nije planiran, ali je svakako težak. Subjektivno, s druge strane, to je bila stresna situacija. Izrečena je maksimalna kazna od 34 meseca. Ako majka ubije svoje dete nakon porođaja, kazna je do tri godine.

 

 

Ovaj stravičan zločin dogodio se 10. decebra 2015. godine u Lucernu u Švajcarskoj, kada se čedomorka porodila sama u svojoj kući.

Od porodice i sestre, sa kojima živi u kući, sakrila je da joj je porođaj počeo.

Napunila je kadu vodom i na internetu gledala kako treba da se porodi sama. Nakon što je rodila prvu bebu, dečaka, otišla je u podrum kuće i bebu, svom snagom, udarila o zid, pa o pod. Dečak je od stravičnih povreda preminuo.

Više od 30 sati kasnije ponovo je legla u kadu i rodila drugo dete. Ono je preminulo brzo posle toga. Njegovo telo sakrila je u korpi za veš, a telo prvorođenog dečaka u plišanoj igrački, roze medvedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading