SMRT ADVOKATA! Nakon šest meseci, ubica i motiv zločina i dalje su nepoznati

Autor: Informer, Republika

Hronika

29.01.2019

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića prošlo je pola godine. I dok vreme teče od motiva, ubice i nalogodavaca nema ni traga ni glasa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragoslav Ognjanović

Advokat  je ubijen pre šest meseci, u subotu 28. jula oko 20 i 30 časova, ispred zgrade na Novom Beogradu

Pretpostavlja se da je u njegovoj likvidaciji verovatno korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Ono što je za sada poznato je da na advokata ispaljeno najmanje 7 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara sa prigušivačem. U sačekuši koja se dogodila kada je Ognjanović sa svojim sinom Petrom išao ka stanu u kojem živi, ubica je skriven čekao da vidi leđa advokata. Čim se ukazala prilika, ubica je zapucao u Ognjanovića i pogodio ga. Obdukcija je pokazala da je u njega ispaljeno sedam hitaca.

 

 

Pretpostavlja se da je Ognjanović sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su za to vreme već dobro naučile koje su njegove navike i planovi. Takođe, važan detalj koji govori upravo to i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu Antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Ubica je tačno znao kako se kreće Ognjanović, poziciju zgrade, gde se nalaze sigurnosne kamere. Znao je kada može advokata da očekuje da će se naći na parkingu, koje je najbolje mesto za skrivanje, da ga ne primeti komšiluk ili usnimi kamera.

Koja organizovana kriminalna grupa stoji iza ubistva advokata koji je do smrti bio zastupnik porodice Bojović, pre svega Luke, za sada nije poznato. Istraga ubistva Dragoslava Ognjanovića vodi se u više pravaca. Prema nezvaničnim informacijama, u igri su tri scenarija: nastavak rata porodica Bojović i Šaranović, prelivanje sukoba između kavačkog i škaljarskog klana ili sukob unutar klana.

Pretpostavlja se čak i da je možda ubica samo zbog ovog zločina došao u Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading