Potraga za jatacima plaćenog ubice sa Banovog brda: Biznismen pod lupom policije zbog finansiranja Čabe Dera!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čaba Der (38), osumnjičen da je 5. januara 2019. hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića (37) na Banovom brdu, i dalje se skriva od policije uz pomoć jataka. Zbog toga inspektori sada proveravaju s kim je sve ovaj plaćeni ubica imao kontakte, a na podužoj listi finansijera našla su se i imena pojedinih biznismena!

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Čaba Der

Čaba, sudeći po fotografijama sa Fejsbuka, imao je bogat društveni život. Provodio se noću sa poznatima, putovao, objavljivao slike sa krstarenja i u skupim automobilima... Međutim, ono što policiju interesuje u ovom trenutku jeste ko ga je finansirao. Pod lupom policije našli su se mnogi, od narko-bosova iz regiona do lokalnih krimosa i biznismena iz Čabine rodne Subotice.

- Proveravaju se njegovi jataci, prijatelji, ko ga je finansirao, ko ga je unajmljivao, bilo za likvidacije poput ove na Banovom brdu, bilo za neke fizičke obračune, ucene, iznude... Istragom se došlo do nekih imena, a među njima je i Predrag Knežević, biznismen iz Subotice, koji se bavi fizičko-tehničkim obezbeđenjem. Trenutno se proverava u kakvim su tačno odnosima Čaba i Knežević - kaže izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Prema rečima našeg sagovornika, postoji sumnja da je Knežević za određene poslove finansirao Dera, a da li u tim poslovima ima i nečeg nelegalnog, trebalo bi da pokaže istraga. Novinari Srpskog telegrafa kontaktirali su ovim povodom i sa samim Kneževićem, koji nije krio da poznaje Dera, ali je za naš list demantovao da ga je ikad finansirao.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Predrag Knežević

- Dotičnog sam upoznao u gradu kada je izašao iz zatvora. Tražio je posao obezbeđenja. To je osoba koja se družila sa svima po gradu. U tom periodu nikome nije padalo na pamet da je on u stanju da napravi ovako nešto. On je svega nekoliko meseci bio u Subotici, gde živi, i otišao je kada je dobio strano državljanstvo. Od tada mi nemamo nikakav kontakt, a da sam ga ja finansirao, ozbiljne su gluposti i optužbe. Nikada nikoga u životu nisam finansirao, osim porodice, niti mi pada na pamet - rekao nam je Knežević.

Spojio ih Škrbić

Prema saznanjima našeg lista, Knežević je bio dobar prijatelj sa ubijenim novosadskim narko-dilerom Vojislavom Škrbićem, za kojeg je Čaba svojevremeno i odradio jedno ubistvo. Škrbić je platio Čabi da ubije konkurenta Branislava Jelačića i za ovu likvidaciju osuđeni su na 11, odnosno 15 godina zatvora. Prema operativnim podacima, upravo je Škrbić spojio Kneževića i Dera.

- Pokojnog Škrbića sam poznavao, kao i svi ostali u Novom Sadu pre 25 godina, ali se nismo družili, a ponajmanje sam ga finansirao - rekao nam je Knežević.

DOSIJE "ČABA"

2004. osuđen zbog likvidacije novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, za koju mu je platio Vojislav Škrbić
2017. po izlasku iz zatvora uhapšen i proteran iz BiH zbog sumnje da je pripremao likvidaciju vođe "barskog klana" Alena Kožara

2018. Mađarska izdala poternicu za njim zbog sumnje da je na parkingu u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.

2019. hicima iz pištolja u Beogradu likvidirao Nebojšu Markovića, zeta Aleksandra Šarca (34), pripadnika bande "Pink Panter"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading