NASILNA SMRT ČASLAVA I SLAĐANE! Policija ispituje vlasnika bunara u kom su nađena njihova tela

Autor: novosti.rs

Hronika

25.01.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tela Slađane (50) i Časlava (57) nađena u bunaru u selu Stragari kod Trstenika 12. decembra prošle godine. Tužilaštvo ispituje odgovornost vlasnika bunara.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Bunar u kom su nađeni

Bračni par Slađana (50) i Časlav Anđelković (57) nastradali su tako što su se udavili u bunaru u selu Stragari kod Trstenika, gde su 12. decembra prošle godine nađena njihova tela. Obdukcija tela supružnika zatražena je posle uviđaja, kako bi se utvrdilo pod kojim okolnostima su nastradali.

- U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, iz obdukcionog zapisnika proizlazi da je kod supružnika smrt bila nasilna i da je nastupila neposredno usled utopljenja - navodi, za "Novosti", dr Bratislav Petrović, javni tužilac iz VJT Kruševac.

Pogibija Slađane i Časlava duboko je potresla javnost i zbog sudbine njihovog četvorogodišnjeg sina S. A., koji je nađen uplakan i smrznut u porodičnoj kući u susednom selu Poljna, četiri dana nakon što su ga ostavili roditelji.

Ovaj slučaj istražuje i Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Jedan od komšija 

- U toku su dokazne radnje radi utvrđivanja da li se eventualno u konkretnom slučaju, u radnjama zasada nepoznatog lica, mogu steći obeležja krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 Krivičnog zakonika - kaže, za "Novosti", Slavica Staničić, zamenik javnog tužioca OJT u Trsteniku.

Zatraženo je da se utvrdi ko je vlasnik parcele na kojoj se nalazi bunar, koja lica su koristila taj bunar i da li je i kako taj bunar bio obezbeđen

Dečak je trenutno pod starateljstvom države, odnosno Centra za socijalni rad. Već mesec dana je u hraniteljskoj porodici. Ponovo je krenuo u obdanište, gde dobro napreduje. Stručnjaci ga prate kako bi se utvrdilo koliko su dani koje je u hladnoj kući proveo sam, jedući hleb, ostavili traga na duši dečaka.

Podsećamo, tela Časlava i Slađane pronađena su krajem prošle godine u bunaru u selu Poljine kod Trstenika. Njihov četvorogodišnji sin pronađen je u porodičnom domu sam i gladan. Nesrećni dečak proveo je u kući četiri dana sam, bez grejanja, jedući ono što je sam pronašao, sve dok komšije nisu čule njegov plač i pronašle ga.

Njihova beživotna tela pronađena su u bunaru, a sumnja se da su krali kupus sa njive kada su upali u bunar koji služi za zalivanje bašte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading