Tužilaštvo pokreće istragu protiv Miroljuba Petrovića

Autor: Blic, Republika

Hronika

25.01.2019

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je predistražni postupak protiv Miroljuba Petrovića, nadrilekara i lažnog profesora, kako bi se ustanovilo da li se bavio nadrilekarstvom.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Miroljub Petrović

Više javno tužilaštvo u Leskovcu u svom odgovoru navodi da su, nakon saznanja da lekar u selu Petrovac ima centar za ozdravljenje i bavi se lečenjem tako što daje pacijentima tinkture (biljne proizvode) koje sam pravi i naplaćuje boravak po ceni od 120 evra po danu, leskovačkoj policiji poslali zahtev za prikupljanjem informacija.

Te radnje obavljamo radi utvrđivanja postojanja osnova sumnje da Miroljub Petrović krivično delo - teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2 u vezi člana 254 krivičnog zakonika - navodi se u odgovoru tužilaštva.

Nakon dostavljenih odgovora po ovom zahtevu, piše u odgovoru "Blicu" koji potpisuje Više tužiteljka Ljiljana Zlatanović Janković - tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Iako se u odgovoru tužilaštva ne navodi da li će i kada i sam Petrović biti saslušan, uobičajeni tok predistražnog postupka to predviđa, pa se to očekuje i u ovom slučaju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading