Profesorka iz Srbije stradala u stravičnoj nesreći u Holandiji: Dan pred rođendan okončala život pod točkovima kamiona

Autor: mediji, Republika

Hronika

24.01.2019

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sabrina Vlaškalić (29), profesorka gitare iz Beograda koja je godinama živela u Holandiji, izgubila je život u saobraćajnoj nesreći kada je na nju naleteo teretnjak dok je vozila bicikl.

RepublikaFoto: facebook.com/Sabrina Vlaškalić
Nastradala: Sabrina Vlaškalić

Kako navode, stravična nesreća se dogodila oko 12.45 na uglu ulica Van Idekingevek i Vondelan, samo dan pre Sabrininog 30. rođendana.

Krenula na čas

- Sabrina je vozila bicikl i u jednom trenutku je na nju naleteo kamion, koji ju je bukvalno pokosio. Zaprepašćeni očevici su odmah pozvali Hitnu pomoć i devojka je u bolnicu prevezena u svesnom stanju. Međutim, uprkos neumoljivoj borbi lekara, ona je preminula na operacionom stolu. Zasad nije poznato kuda se uputila neposredno pre tragedije, ali pretpostavlja se da je krenula na čas gitare jer je bila izvrstan muzičar i učitelj muzičkih predmeta - kaže izvor holandskih medija.

Tragičan gubitak

Od Sabrine Vlaškalić se na Fejsbuku oprostio i Danijel Cerović, njen kolega iz Crne Gore.  

- Kakav tragičan gubitak za njenu familiju, prijatelje, kolege, studente, za našu umetničku zajednicu, kao i za sve one koji su je poznavali i divili se njenoj muzici i uspesima - napisao je prijatelj stradale devojke.

 

Ova tragična vest potresla je Sabrinine kolege u Holandiji, ali i njene prijatelje u Srbiji, koji su društvene mreže preplavili oproštajnim porukama.

 

 

- Počivivaj u miru, anđele. Hvala ti na predivnoj muzici koju si nam ostavila. Sigurni smo u to da ćeš nastaviti da stvaraš sjajne numere kao anđeo. Svima ćeš nedostajati. Pomenućemo veličinu tvog bića i talenta i bićeš s nama, kao i mi sa tobom - pisali su njeni prijatelji na društvenim mrežama.

 

"Radujem se konvenciji "

Preminula Beograđanka je samo dva sata pre smrti podelila sa svojim prijateljima na Fejsbuku koliko se raduje učešću na velikoj konvenciji u Indijanapolisu 2020. godine.

- Neopisivo sam uzbuđena što vam prenosim da ću učestvovati na konvenciji u Indijanapolisu u junu 2020. godine! Jedva čekam! To je sjajno! - bilo je poslednje što je Sabrina objavila na društvenim mrežama.

 

Tragično nastradala devojka rođena je 18. januara 1989. u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Diplomu bečelor stekla je na FMU u Beogradu, a master je upisala na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu.

Na doktorskim u Londonu

Doktorske studije upisala je 2015. godine na Gildholskoj školi muzike u Londonu. U toku školovanja na prestižnim međunarodnim takmičenjima gitarista osvojila je 12 specijalnih i 26 prvih nagrada.

Nastradala Beograđanka je 2012. postala profesor gitare na konzervatorijumu "Princ Klaus u Groningenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ira

28.01.2019 22:48

Sabrina, mnogo je bolno. Zasto Boze, zasto...