Užas u Brodarevu: Slagala staricu da je bolničarka, pa je uspavala i opljačkala!

Autor: novosti.rs

Hronika

23.01.2019

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja krađa desila se pre nekoliko dana u Brodarevu, Hasenu Mušović (75) iz tog mesta opljačkala je mlađa ženska osoba, koja je pod izgovorom da radi kao zdravstveni radnik ušla u kuću lakoverne starice, a potom je uspavala i sa nje skinula i odnela zlatan nakit.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policija u Prijepolju intenzivno traga za počiniocem ovog krivičnog dela.

U vremenu krize i pojačanih policijskih akcija, kako bi stigli do plena lopovi se služe raznim prevarama, najčešća meta uglavnom su starije osobe koje žive same. Takav slučaj je i sa Hasenom iz Brodareva, kojoj je na vrata kuće u kojoj živi došla mlađa ženska osoba koja se prestavila kao medicinski radnik koji ide po celom kraju i obavlja preglede starijih osoba. I ako nije na sebi imala beli mantil, već je nosila crnu jaknu i pantalone, starici devojka nije izgledala sumnjivo.

- Dok sam raspremala kuću, nepoznata ženska osoba između 25 i 30 godina ušla je na vrata dnevnog boravka, ljubazno se prestavila da je iz bolnice i da vrši kontrolu krvnog pritiska kod starijih osoba te da hoće i mene da pregleda. Imala je sa sobom neke čudne instrumente za koje je rekla da su najsavremeniji merači za pritisak. Stavila je slušalice na uši, kazala mi da legnem i nešto mi je prinela na grudi nakon čega mi je bila muka a kasnije kao da sam i nešto udahnula što me je uspavalo. Kada sam se probudila videla sam da na meni nema zlatnog nakita koji sam nosila. Primetila sam i da su otvarane fioke od regala ali i da lopov više ništa nije pronašao – potreseno priča Hasena.

Pošto se oporavila od šoka ona je prvo otišla do Zdravstvene stanice u Brodarevu, gde su joj lekari pružili pomoć i kazali joj da niko iz te zdravstvene ustanove ne ide u kontrolu starih lica. Policija je izašla na lice mesta i uzela otiske, koji će pomoći u pronalaženju počinioca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading