"Duvanska afera" dobila epilog na sudu u Bariju: Evo kakve su presude Andriji Draškoviću i Branu Mićunoviću

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

22.01.2019

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Suda u Bariju u Italiji oslobodilo je na današnjoj sednici crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić i srpskog državljanina Andriju Draškovića svih optužbi za šverc duvana.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Andrija Drašković

Na istoj sednici, Veće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastare postupka.

- Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog dela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje - piše u presudi krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsednik veća Flora Kistuli (Flora Cistulli).

Oni su oslobođeni zbog nedostatka dokaza ali i zbog zastarelosti.

 

 

Takođe, imajući u vidu član 531 Krivičnog zakonika, uvažavajući opšte olakšavajuće okolnosti koje su ocenjene jednake jačine onim iz optužbe, Veće suda smatra da ne treba nastaviti sa krivičnim gonjenjem Mićunović Branislava za krivično delo za koje je optužen, zato što je ono poništeno zbog zastare - kaže se dalje u izreci suda u Bariju.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan "duvanska afera" koji je dugo potresao domaću, regionalnu i međunrodnu javnost.

U izreci suda se takođe naglašava da će detaljno obrazloženje presude biti u objavljeno u roku od 90 dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading