(FOTO) Crni detalji tragedije u Nišu: Ovo je reper kome je izgorelo lice u stravičnom požaru

Autor: D. ILIĆ - T. MILOVANOVIĆ

Hronika

22.01.2019

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vera Ilić (76) poginula je, dok je njen sin Goran Ilić (40) teško povređen u požaru koji je izbio jutros u njihovom porodičnom stanu u naselju Rasadnik u Nišu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Ilić pokušao da spasi majku

Vatrena stihija buknula je oko 5.30 ujutru u Ulici Milana Rakića, a nesrećna starica, i pored uzaludne borbe sina da je spase, preminula je na licu mesta.

U komi

- Požar je buknuo u stanu u potkrovlju zgrade u kojem su živeli majka i sin. Vatra se širila neverovatnom brzinom, a jednog komšiju je probudio dim i odmah je pozvao vatrogasce. Oni su ubrzo stigli na lice mesta i evakuisali stanare, dok su u stanu u kojem je izbio požar zatekli majku i sina bez svesti. Nesrećnoj ženi nije bilo spasa i vatrogasci su mogli samo da konstatuju njenu smrt, dok je njen sin još uvek davao znake života - kaže izvor Srpskog telegrafa.

 

 

On je sa teškim povredama hitno prevezen u bolnicu i lekari se intezivno bore za njegov život.

- Povređeni muškarac je sve vreme pokušavao da pomogne majci i da je spase, sve dok se od prevelikog dima nije onesvestio! On je zadobio teške opekotine lica i oštećena su mu pluća. Trenutno je u kritičnom stanju i priključen je na aparate za održavanje u životu - kaže naš sagovornik.

  • Izgubio i sestru

Komšije navode da je pre nekoliko godina porodicu Ilić zadesila još jedna tragedija.
- Jadni ljudi, samo su im se neke loše stvari dešavala. Posle smrti muža, Veri je pre nekoliko godina umrla i ćerka, za koju je bila baš vezana. Teško je to podnela. Tada je ostala sama sa Goranom, koji je uvek bio uz nju i brinuo se, jako dobar čovek - kažu komšije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vera Ilić koja je stradala u požaru
  • Požar izazvao produžni kabl

Tačan uzrok požara biće poznat nakon istrage koju vodi policija. Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je vatra buknula zbog kratkog spoja na produžnom kablu.

Živeli skromno

Stanari zgrade su i dalje u šoku povodom tragedije koja je zatekla ovu porodicu. Za Veru i njenog sina Gorana imaju samo reči hvale, a kako navode, ova porodica je izuzetno skromno živela.

- Vera je bila nepokretna i vezana za krevet, tako da je sve palo na Gorana. On se snalazio kako je znao. Poslednjih godina radi u JKP "Medijana", a čistio je i podrume i šetao pse kako bi zaradio dodatni dinar. U slobodno vreme se bavi muzikom i repuje - priča komšija.

Goran se nagutao dima pokušavajući da spase majku i priključen je na aparate

On dodaje da je nekoliko godina na društvenim mrežama bila pokrenuta i akcija za njega, kada je i dobio posao u komunalnom. Do tad su živeli samo od Verine penzije, bukvalno su sastavljali kraj s krajem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading