MUP traga za "krticom": Umesto krimosa zatekli poruku "Pozdrav za policiju"

Autor:

Hronika

21.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici MUP tragaju za "krticom" koja je sabotirala poslednju veliku akciju policije, zbog čega su se neki od kriminalaca našli na slobodi, saznaje Srpski telegraf! Dokaz da su ljudi iz podzemlja imali doušnika je i poruka u stanu jednog od njih koji je uspeo da umakne inspektorima pre nego što su mu zakucali na vrata. On im je na jednom zidu ostavio poruku ispisanu na papiru u kojoj je pisalo: "Pozdrav za policiju!".

RepublikaFoto: MUP Srbije

Krupne zverke

Sredinom ovog meseca policija je upala u stanove više od 150 najvećih kriminalaca. U spektakularnoj akciji privedeno je više osoba koji se sumnjiče da su povezani sa narko-kartelima koji deluju na ovom području, a među njima su bili brat i desna ruka vođe rakovačkog klana Nebojše Stojkovića Stojketa, zatim Vladimir Jovanović Japanac, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo Čombe, Veselin Vukotić i drugi. Određeni broj pripadnika kriminalnog podzemlja ipak je uspeo da se izvuče zahvaljući doušniku. Sumnja se da je neko dojavio krupnijim zverkama da im se sprema hapšenje i da će im stanovi i kuće biti pretreseni i tako im omogućio da na vreme pobegnu ili sklone i sakriju sve što bi moglo da ih dovede u nezgodan položaj.

- U pitanju je neko ko je bio upućen u sve detalje ove akcije. Znao je ko će se sve od poznatih mafijaša naći na udaru policije, kao i kada će im pripadnici MUP upadati u stanove i kuće - kaže dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

150 najvećih kriminalaca našlo se na meti policije sredinom ovog meseca

Da je doušnik pre same realizacije ove akcije obavestio pojedine lidere u srpskom podzemlju da se na vreme pripreme, dokazuje i to što prilikom češljanja stanova i kuća osumnjičenih nije zaplenjeno ništa što bi moglo da ih kompromituje.

Foto: Republika

Potraga za Koraćem i Čabom

Policija je za pojedinim osobama raspisala i međunarodne poternice. Prvi koji se našao na ovom spisku je Filip Korać, desna ruka vođe "novozemunskog klana" Luke Bojovića, koji trenutno služi zatvorsku u Valensiji u Španiji. Korać se dovodi u vezu sa likvidacijom Blaža Đurovića (39), koji je likvidiran ispred svoje kuće na Dušanovcu. Pored njega, poternica je raspisana i za Čabom Derom, osumnjičenim za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu.

Počistili štekove

- Nekima od njih je život ugrožen i strahuju za svoju bezbednost jer im konkurencija preti, pa je vrlo čudno da kod sebe nisu imali nikakvo oružje, pa čak ni jedan jedini metak nije pronađen kod njih - dodaje naš sagovornik i navodi primer koji je šokirao inspektore koji su učestvovali u jednoj akciji.

Izvor: U nekim stanovima nije nađen ni gram droge, niti jedan jedini metak, iako se radi o okorelim kriminalcima

- Prilikom pretresa jednog stana, osumnjičeni nije pronađen, ali jeste poruka na kojoj je pisalo: "Pozdrav za policiju". To nesumnjivo ukazuje da je znao da dolaze po njega - dodaje naš izvor.

ČINJENICE

Oni su privođeni
Foto: Privatna arhiva
Nebojša Stojković Stojke - označen kao vođa "rakovačkog klana", osuđivan za trgovinu narkoticima, iznudu, razbojništvo i posedovanje oružja
Foto: http://www.mup.gov.rs
Vladimir Jovanović Japanac - osuđivan za iznudu, nelegalno posedovanje oružja, a označen je i kao bliski saradnik Luke Bojovića
Zvonko Mateović - nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana, hapšen zbog iznude, ali nije osuđivan
Zoran Hadži Jovanović - član bajkerskog kluba Hels endžels, više puta je osuđivan u Srbiji i inostranstvu zbog šverca narkotika
Vladimir Karan - povređen u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip BMW 2015. Dovođen u vezu s trgovinom narkoticima
Ljubiša Lindo Čombe - dovođen je u vezu sa trgovinom drogom, iznudama i razbojništvima. Sarađivao sa Milanom Zarubicom, jednim od najvećih proizvođača ekstazija u Evropi
Veselin Vesko Vukotić - osuđivan zbog posedovanja oružja i nanošenja lakih povreda. U Crnoj Gori mu se sudi za ubistvo Dušana Boškovića 1997. godine u Prčnju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading