Der Čaba, ubica sa Banovog brda, našao utočište kod ovog mafijaškog klana!

Autor: Republika

Hronika

20.01.2019

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrnaest dana prošlo je od brutalne i naizgled neobjašnjive likvidacije Nebojše Markovića na beogradskom Banovom brdu, a od ubice - ozloglašenog Čabe Dera, koji je već robijao zbog ubistva, ni traga ni glasa.

Foto: facebook.com/Caba Der
Der Čaba

Snimak likvidacije na kojoj se jasno vidi lice Čabe Dera kako izlazi iz belog "fijata" i ispaljuje nekoliko metaka u Nebojšu Markovića obišao je Srbiju. Fotografije ubice punile su novinske stupce u danima nakon ubistva, međutim on kao da je u zemlju propao.

Pomagač ćuti

Potraga za ubicom rezultirala je prošle nedelje hapšenjem njegovog prijatelja iz detinjstva Alena Ciglera (40), osumnjičenog da je kobnog dana vozio pomenuti "fijat" i Dera dovezao i odvezao sa mesta zločina.

Uprkos hapšenju, iako suočen sa ubedljivim dokazima, njegov saborac nije želeo da odruka gde je Der pobegao - da li se krije u nekom štek stanu u Beogradu ili se otisnuo put neke od zemalja u okruženju, gde izbegava privođenje pravdi. Štaviše, Cigler se na saslušanju branio ćutanjem. A gde bi Čaba mogao da nađe utočište?

Prijatelj Naser

Prema saznanjima "Blica", plaćeni ubica ima saradnike širom regiona. Na Kosovu, na primer, ima snažne konekcije zbog poznanstva sa narko-bosom Naserom Keljmendijem i njegovom ekipom. Da bi Čabina destinacija lako mogla biti Priština govori i činjenica da je veliki broj plaćenih ubica i kriminalaca našao utočište na severu i jugu KiM.

Keljmendi, međutim, mahom vreme provodi na Zapadu, pa je moguće da je i Der i tamo našao utočište. Takvo skrivanje bi, međutim, bilo znatno komplikovanije i skuplje. 

Čaba ima poznanstva u kriminalnim krugovima i u drugim susednim državama - sa nekim od njih je i zajedno hapšen.

Barski klan

Upravo zbog toga, postoji sumnja da je utočište našao i kod nekadašnjih saradnika, poput pripadnika jedne barske kriminalne grupe, sa čijim članom Markom Gojčevićem je privođen u Sarajevu, kada su, navodno, planirali da ubiju Alana Kožara, vođu rivalskog klana. 

Inače, za Derom su raspisane dve poternice zbog ubistva. Naime, prva poternica, međunarodnog karaktera, raspisana je krajem godine u Mađarskoj zbog sumnje da je 20. septembra prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V.

Mediji u Mađarskoj navode da je Der biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobegao, a u kolima ubijenog nađeni su droga i novac.

Osmeh, pa metak

Drugu poternicu za Čabom naložio je beogradski Viši sud nekoliko dana nakon ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu. 

Podsećanja radi, Nebojša Marković je ubijen 5. januara ispred porodične kuće dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu u Ulici Rajka od Rasine na Banovom brdu. Čaba Der, srpskoj policiji poznat kao plaćeni ubica, prišao mu je i iz pištolja CZ-99 pucao u grudi i glavu. Marković je pao, Der je ušao u beli "punto" i pobegao, a zločin su snimile kamere na susednoj zgradi, saznaje "Blic".

Ubijao za novosadskog narko-bosa

Der je, inače, već robijao zbog ubistva. Nakon što je tadašnji Vrhovni sud Srbije dva puta ukidao presude, a suđenje kretalo iz početka, sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena mu je presuda za ubistvo iz 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu "Marina". Čaba Der označen je kao ubica Branislava Jelačića i osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina. U presudi je tada navedeno da je Der u Jelačića te večeri ispalio četiri hica iz pištolja, kao i da je u restoran ušao maskiran bradom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading