Ovo su uhapšeni dileri zbog smrti Sofije iz Aranđelovca

Autor: Republika

Hronika

19.01.2019

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjača grupa dilera droge u Aranđelovcu uhapšena je u velikoj akciji kragujevačke policije u kojoj je u roku od dva dana lišeno slobode na desetine kriminalaca.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Petoro dilera koji su ove nedelje uhapšeni u Aranđelovcu tek su deo veće grupe trgovaca narkoticima koji truju građane i decu, upozoravaju Aranđelovčani. 

I pored velike akcije policije u kojoj je samo policijska uprava iz Kragujevca uhapsila 40 lica, među kojima su i veliki dileri droge iz Aranđelovca, u gradu pod Bukuljom ljudi i dalje ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine, piše Blic.

Povod za protest pod nazivom "Ne okreći glavu, reci ne" koji je organizovala grupa građana "Aranđelovčani i Aranđelovčanke" bila je smrt petnaestogodišnje Sofije Siljanoski, koja je od droge preminula u novembru prošle godine.

Njen otac Boris Siljanoski nije hteo da daje nikakve izjave za medije sve dok se ne uveri da su uhapšeni svi dileri droge u Aranđelovcu.

RepublikaFoto: facebook
Uhapšeni Jugoslav Mijatović

Ivan R. Ivanović iz udruženja građana, koje i dalje ne odustaje od protestnih šetnji, kaže za "Blic" da će šetati "i dalje i pored toga što se vidi da je "policija pokrenula stvari nabolje".

- Do sada smo imali tri protesta, a uskoro će i četvrti. Održavamo ih na svake dve nedelje. Bitno je da policija radi svoj posao, i mi to podržavamo. Ali i dalje mislimo da glavni dileri droge nisu uhapšeni. Prošle godine je zbog dilovanja podneseno 66 prijava, a imali smo samo šest zatvorskih kazni - kaže Ivanović.

Prema rečima izvora iz Aranđelovca, policija u ovom gradu na razbijanju narko-klanova intenzivno je počela da radi pre dva meseca nakon Sofijine smrti.

RepublikaFoto: facebook
Uhapšeni Goran Rabrenović

Maloletnica je preminula 5. novembra u bolnici, četiri dana nakon kućne žurke na kojoj je od lokalnog dilera Nikole Bogdanovića (21) uzela i progutala tabletu ekstazija.

Kako je nakon smrti devojčice ispričala njena drugarica, Sofija je nakon uzimanja tablete prebledela i bilo joj je sve lošije. Drugari su je odvezli kući, a zatim je prevezena u bolnicu. Nažalost, i pored napora lekara VMA, neurologa i toksikologa, nije joj bilo spasa.

Porodica je nakon infarkta mozga, koji je njihova mezimica doživela nakon konzumiranja droge, organe donirala klinici u Tiršovoj kako bi se pomoglo drugoj deci kojoj će tako biti spaseni životi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading