ŠOK! Mrtve bebe iz Kraljeva stoje u zamrzivaču od 2016. godine, a EVO zašto su ostavljene tu

Autor:

Hronika

17.01.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U bolnici u Kraljevu pronađeno je 13 tela beba, koje su dovedene u vezu sa nestalom decom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, kako se saznaje, istina je drugačija i evo o čemu se zapravo radi.

Iako je ta vest šokirala sve građane u Srbiji ispostavilo se, međutim, da se ne radi o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena austopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihvi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

To za "Blic" kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, i dodaje da su ta tela beba, koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju.

- Mi tela preminulih beba držimo u zamrzivačima po odluci službe za patologiju. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje. Do sada mi nismo imali mogućnost to da radimo jer tri godine nam ne radi spalionica. Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - objašnjava za "Blic" dr Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

Dr Mrvić pojašnjava da su to bebe mrtvorođene od 2016. godine do danas, a roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading