Tajni svedok otkrio sve o ubistvima "škaljaraca": "Druknuo" ime likvidatora s Voždovca, evo o kom mafijašu je reč!

Autor: Republika

Hronika

16.01.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok-saradnik, čije se ime čuva u tajnosti, pristao je da otkrije sve o kriminalnim radnjama pripadnika "škaljarskog klana" i kriminalnim delima u koja je, kako se sumnja, umešan Filip Korać, blizak saradnik Luke Bojovića.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Prema tvrdnjama izvora upućenih u istragu, crvena Interpolova poternica protiv Koraća raspisana je zbog sumnje da je naručio ubistvo Blaža Đurovića, koji je bio blizak suprotstavljenom "kavačkom klanu", a prikupljaju se dokazi o njegovoj umešanosti u još nekoliko likvidacija koje su se dogodile u Beogradu.

Raspisana poternica

Đurović je, podsetimo, izrešetan sa 29 hitaca 10. marta prošle godine na Dušanovcu, a kao direktni izvršioci optuženi su Nemanja Ivanov i Darko Vesković.

- Zasad je poternica raspisana samo zbog podstrekavanja na ubistvo Đurovića, ali se sumnja da je umešan i u likvidacije vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića i Dalibora Despotovića. Još uvek se proveravaju operativna saznanja i prikupljaju dokazi. Krenulo se od izjave koju je dao svedok, koji je pristao da ispriča sve što zna, ali se rad nastavlja - objasnio je izvor za beogradske medije.

Poreklom Beranac, Filip Korać je crnogorski državljanin

Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu poternicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama, preneli su mediji iz te države. Kako su naveli, on ima pravo glasa u naselju Dolac kod Berana, dok se kao mesto prebivališta ovog begunca navodi beogradska opština Voždovac. Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Korać je rođen u Beogradu 1980.

Da postoji svedok protiv Koraća, obelodanio je pre nekoliko dana ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ali nije želeo da daje konkretne informacije o kojim slučajevima je reč. Ova saznanja u intervjuu na jednoj televiziji u ponedeljak potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić, vođa škaljaraca

- Mi sada možda imamo svedoka koji će da kaže: "Ja sam svedok da je Filip Korać počinio to i to ubistvo". Mnoge sudije će reći da to nije dovoljno. Ja ih pitam šta je to što je dovoljno? - rekao je predsednik. On je potvrdio da su slučajevi ubistva Stankovića i Despotovića rešeni.

- Mi znamo ko ih je ubio. Ljudi koji su to videli potvrdili su. To su problemi Filipa Koraća. Biće mnogo muka za mafijaška udruženja da brane svoje - izjavio je on.

Saslušavan ranije Stanković ošamario Koraća?

Filip Korać, prema nezvaničnim informacijama, u beogradskoj policiji već je saslušavan zbog ubistva navijača Aleksandra Stankovića, koje se dogodilo u oktobru 2017.

- Korać je tada iskaz dao u svojstvu građanina, pošto je jedan od pravaca istrage još tada išao prema njemu. Naime, čim se došlo do informacije da su pre ubistva imali sukob, odnosno da je navodno Stanković udario šamar Koraću, on je pozvan na saslušanje. Tada je negirao da ima bilo kakve veze s tim - kaže izvor iz istrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading