Švercovali rentgen aparat i sto za hirurške intervencije, VOZAČ NAVODNO NIŠTA NIJE ZNAO!

Autor: Tanjug

Hronika

14.01.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici na ulazu graničnog prelaza Kelebija u prtljažniku autobusa zaplenili rentgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama.

RepublikaFoto: Uprava carina
Ilustracija

Kada je 11. januara u 21.30 autobus negotinskih registarskih oznaka na liniji Beč - Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su odrečno odgovorili na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave.

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa, ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača - 56-godišnji državljanin Srbije iz Negotina, ipak prećutao nešto. 


Nakon što su carinici otkrili neprijavljenu robu u prtljažniku, on je rekao da je reč o TA peći i vitrini koje je poneo za prijatelja. 

Pregledom robe ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rentgen aparatu marke "simens" i pratećoj opremi, kao i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao, jer je robu prevozio na nagovor prijatelja iz Beča. 
Foto: pixabay.com
Ilustracija

Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu mu nije rekao koliko roba koju treba da preveze vredi, već samo da ju je "uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio". 


Uprava carina podseća putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je reč kada žele da je "samo prevezu za nekoga", jer, ukoliko se ispostavi da se na nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći će se u prekršaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading