Presuda Dženanu Kačaru: Ranio policajca, osuđen na 11,5 godina zatvora

Autor: Informer, Republika

Hronika

14.01.2019

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Dženana Kačara (36) na jedinstvenu kaznu od 11 godina i šest meseci zatvora jer je u septembru 2017. godine teško ranio policajca na dužnosti Dragana Čekanovića ispalivši u njega jedan metak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sud je Kačara proglasio krivim za teško ubistvo u pokušaju i za nelegalno nošenje oružja iz kojeg je pucao na policajca.

Odbrana je tvrdila da Kačar nije imao umišljaj da policajca liši života i da je do ranjavanja došlo iz nehata dok je Više tužilaštvo ostalo pri tvrdnji iz optužnice da je osumnjičeni bio svestan da Čekanović obavlja službenu dužnost i da je pokušao da ga liši života.

Prvostepenom presudom Kačar je osuđen na deset godina zatvora a Apelacioni sud je naložio novo suđenje.

Kačar je 7. septembra sedeo sa prijateljima na terasi jednog kafića u centru grada i tada je izvadio pištolj i ispalio jedan metak koji je u stomak pogodio policajca koji je prolazio ispred lokala i naneo mu teške telesne povrede.

Kačar je tokom suđenja više puta ponovio da nije imao nameru da puca u Čekanovića i da mu je žao zbog svega što se dogodilo. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading