Velika akcija policije, ponovo uhapšen i Zoran Tešić Teša: Pre nekoliko dana oslobođen je za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića

Autor: Tanjug

Hronika

11.01.2019

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko desetina osoba uhapšeno je tokom noći u velikoj akciji srpske policije, a među uhapšenima su i neki od dobro poznatih kriminalaca, pa se na spisku našao, između ostalih i Zoran Tešić, zvani Teša.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Teša je bio optužen za pokušaj ubistva predsednika Republikanske stranke i telohranitelja Zorana Đinđića Nikole Sandulovića, ali je u maju mesecu prošle godine oslobođen, što je i potvrđeno odlukom Apelacionog suda u Beogradu koji je pre neki dan pravosnažno oslobodio optužbi sve osumnjičene za pokušaj ubistva.

Tešić je bio okrivljen da je 18. januara 2010. godine podmetnuo eksploziv pod automobil Sandulovićevog prijatelja u Zemunu, što je tužilaštvo okarakterisalo kao pokušaj ubistva.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 2013. presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Sandulovića, a pre nekoliko dana pravosnažno je oslobodio od optužbi Tešića i još trojicu okrivljenih za pokušaj ubistva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nikola Sandulović

Tom presudom potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu od 24. maja prošle godine kojom su pored Tešića, Dragan Ražnatović, Miloš Ristanović i Dragoslav Pejić oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti. 

Oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnicu. U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud pravilno zaključio da nije dokazano da su okrivljeni izvršili krivična dela na mestu i na način opisan u optužnici, za šta je dao "jasne, uverljive i neprotivrečne razloge".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading