Plaćeni ubica imao lažni pasoš: Pobegao kroz šiblje iz Srbije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za plaćenim ubicom Čabom Derom (38) koji se tereti da je 5.januara brutalno likvidirao Nebojšu Markovića (37) na Banovom Brdu. Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, Čaba je posle zločina pobegao iz Srbije, a najverovatnije se krije na Kosovu.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Der Čaba

Isplanirano bekstvo

Policija traga i za naručiocima ubistva, a utvrđuje se i motiv likvidacije. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, ne isključuje se mogućnost da je Marković nastradao zbog neraščišćenih računa njegovog šuraka Aleksandra Šarca, pripadnika međunarodne bande kradljivaca nakita Pink Panter, s kojim je živeo u istoj kući.

 

 

- Proveravaju se svi granični prelazi kako bi se utvrdilo gde je Čaba završio i gde se krije. Njegovo bekstvo je bilo do detalja isplanirano, a sumnja se i da koristi falsifikovana dokumenta - priča naš sagovornik.

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da ubicama posle likvidacije pomažu i pokrivaju ih kriminalci koji su ih i unajmili da izvrše zločin.

Nikolić: Ubicama posle likvidacije pomažu i pokrivaju ih kriminalci koji su ih i unajmili da izvrše zločin

- Kriminalci su uvek solidarni s nekim ko je u problemu i posle ubistva prvo se kriju u najbližoj okolini, dok se za nekoliko dana ne nađe neka druga solucija. Odredišta se menjaju zato što ni policija ne sedi skrštenih ruku i svi su maksimalno angažovani kako bi ubica završio iza rešetaka - kaže Nikolić za Srpski telegraf.

Počuča: Moj prijatelj bežao od kriminala

Radomir Počuča, bivši portparol PTJ i voditelj, objavio je na Fejsbuku sliku Čabe Dera i napisao da je on ubio njegovog prijatelja Nebojšu Markovića, koji nikad nije bio na strani kriminala.

- Drag, srdačan dečko, bežao od kriminala i politike kao đavo od krsta. Rado sam dolazio kod njega dok je bio menadžer Vile Jelena - napisao je Počuča.

Počuča se zapitao zbog čega je na slobodi Čaba, koji je osuđivan zbog ubistva, pa ponovo privođen nakon što je kod njega nađena automatska puška s prigušivačem.

- Saznaće se ko je naručio Nenadovo ubistvo, ali i ko je kriv što se jedan Čaba ponovo našao među građanima, kao tvor među pilićima - napisao je Počuča.

On dodaje da postoji mogućnost i da se Čaba skriva u okolnim zemljama.

Raskošan život

- S obzirom na to da je Čaba Der potencijalna opasnost i za neke druge osobe, sve naše službe mu dišu za vratom. Zbog toga je moguće da se trenutno skriva u nekoj od komšijskih zemalja ili čak u Bosni, iz koje je proteran. Zna se da ubice ne idu legalno na velika vrata sa pravim pasošima, već granicu prelaze na divljim i ilegalnim prelazima - dodaje Nikolić.

Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, Čaba Der je živeo na visokoj nozi. Redovno je objavljivao slike iz noćnog provoda i sa letovanja, a neretko se fotografisao i sa brojnim javnim ličnostima. On je postavio fotografije na kojima je s pevačicom Darom Bubamarom, pevačima Zvonkom Bogdanom i Đanijem, ali i sa rvačem Davorom Štefanekom.

Brat: Sin ga neće zapamtiti

Sveštenik Slaviša Marković, rođeni brat ubijenog Nebojše, kroz suze priča o trenucima koje su proveli zajedno i o tragediji koja ih je zadesila.

- Božić je najveći hrišćanski praznik, a za mene je to Veliki petak, crni petak, kada sam ostao bez brata. On je bio takva duša da je pre on bio za sveštenika nego ja. Spremao se da ćerku od osam godina i sina od 13 meseci dovede kod nas u Uzovnicu kod Ljubovije da proslavimo Božić s roditeljima i rođacima, kao i svake godine. Nebojša se nikad nije svađao, nikad glas nije podigao, a kamoli da se nečim drugim bavio. U tu zgradu su se on i supruga doselili pre tri, četiri meseca, renovirali stan. Krenulo mu je, a sada ga ni sin neće zapamtiti - kroz suze priča Marković.

 

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading