Potera za Čabom: Za petama mu i policija i mafija

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za plaćenim ubicom Čabom Derom (38) iz Subotice, koji se sumnjiči za svirepu likvidaciju Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu u Beogradu. Međutim, poznavaoci prilika u podzemlju tvrde da su Čabi sada za petama i naručioci zločina, koji su ga angažovali i koji su spremni da ga ubiju kako ih ne bi ocinkario policiji.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs
Likvidacija na Banovom Brdu

Specijalne jedinice

Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, kaže da Čabina sudbina zavisi od toga ko će pre stići do njega - policija ili pripadnici podzemlja.

- Profesionalne ubice koje policija identifikuje odmah posle zločina predstavljaju opasnost najpre po policiju. U poternici koja je za Čabom raspisana najverovatnije je stavljena crvena linija, što znači da je on opasan i naoružan i da se u njegovo hapšenje moraju umešati i specijalne jedinice - kaže priča Spasić.

On objašnjava da, kako je reč o profesionalnom likvidatoru, za njim sada tragaju i naručioci zločina.

- Osobe koje su angažovale Čabu, imajući u vidu da je on odmah otkriven, ni u jednoj sekundi nisu spremne da mu pruže logističku podršku niti da ga zaštite, odnosno nađu štek stan, jer znaju da je on takozvana užarena lopta - ko se nje dotakne, može loše da prođe. Ovde se radi o lovu i tome ko će pre doći do lovine. Kao što je Čaba lovio metu, pa je likvidirao, tako je sad on postao meta - dodaje bivši funkcioner DB.

Hteo da ubije Lukinog saradnika

Čaba Der osuđen je na 15 godina jer je 2004. hicima iz pištolja ubio kriminalca Branislava Jelačića, pripadnika "Firme". On je u kafani "Marina" u Novom Sadu naočigled brojnih gostiju izrešetao Jelačića po nalogu pokojnog Vojislava Škrbića. Takođe je hapšen 2017. u Sarajevu zbog sumnje da je spremao nečiji atentat. Mediji su pisali da je trebalo da ubije Alena Kožara, saradnika Luke Bojovića koji se, između ostalog, dovodi u vezu i sa likvidacijom Slobodana Šaranovića u Budvi.

Spasić pretpostavlja da se Čaba neće izvući živ i smatra da bi mu najpametnije bilo da se preda i da kroz robiju pokuša da se prikrije.

RepublikaFoto: youtube.com/Goli Zivot TV HAPPY

Spasić: Kao što je Čaba lovio metu, pa je likvidirao, tako je sad on postao meta. Najpametnije mu je da se preda

Opasnost od begunca

- Pitanje je da li će naručioci Markovićevog ubistva dozvoliti da se ubica živ preda. Nije prvi put da likvidatori budu likvidirani od onih koji su ih angažovali. U ovom slučaju stvari se dodatno komplikuju jer se pominju neka ubistva u Sarajevu i ubijena braća Šaranović iz Crne Gore - priča Spasić.

On dodaje da postoji velika opasnost od toga da će begunac još nekog ubiti.

- Može da se dogodi da pokuša da likvidira i nalogodavca kako bi izvukao živu glavu. Sigurno je još neko u opasnosti od tog ubice. Policija će imati velike muke da ga locira i savlada, sem ako se on sam ne preda i pokuša da se izvuče iz ta dva prstena koja ga jure - zaključuje Spasić.

Ubijenog Markovića pratili četiri dana!

Prema rečima izvora Srpskog telegrafa iz istrage, motiv Markovićeve likvidacije još nije utvrđen. I dalje se proverava da li je njegovo ubistvo na bilo koji način povezano s poslovima njegovog šuraka Aleksandra Šarca, pripadnika međunarodne bande kradljivaca nakita Pink Panter.

- Istraga je pokazala da su napadači najmanje četiri dana pratili Markovića i držali ga na nišanu. Međutim, oni verovatno nisu hteli da ga likvidiraju pred suprugom i bebom, pa su sačekali trenutak kad je bio sam na ulici i izrešetali ga. Upravo zbog toga se odbacuje spekulacija da je on greškom ubijen - priča naš sagovornik.

ČINJENICE

  • Od džeparoša do atentatora
  • Čaba Der poreklom je iz Čantavira kod Subotice
  • u kriminal uplovio kao sitan lopov
  • veći deo života proveo u KPZ Sremska Mitrovica
  • kriminalci ga preobrazili u plaćenog ubicu
  • policija sumnjala da je imao neke veze s grupom Nasera Keljmendija
  • spekulisalo se i da je bio povezan sa ozloglašenim "zemunskim klanom"

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading