MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Radimo na tome da se povređeni Davidovići vrate iz Grčke!

Autor: Tanjug

Hronika

15.08.2017

13:30 >> 13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri člana porodice Davidović iz Sopota, koji su teže povređeni u eksploziji plinske boce tokom kampovanja u grčkoj Sitoniji, našli su se u velikom problemu, jer nemaju dovoljno novca da plate troškove lečenja u solunskoj bolnici, koji iznose 15.000 evra za 20 dana. Stigao je i odgovor Ministarstva zdravlja.

Foto: facebook.com/Omorfa Taxidia
Zbrinjavanje Davidovića nakon nesreće

Članovi porodice koji su povređeni nakon pružene prve pomoći moraju da se vrate u Srbiju, gde će nastaviti lečenje, ali bi pre toga morali da plate troškove lečenja, piše Blic i dodaje da porodica nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo troškove lečenja.

U Ministarstvu zdravlja listu je rečeno da se ulažu maksimalni napori da se navedenoj porodici pomogne i omogući nastavak lečenja u Srbiji.

- Usled složenosti situacije sa zdravstvenim osiguranjem, a u saradnji sa Fondom za SOVO VS (deo porodice su osiguranici ovog fonda, a deo RFZO) radi se na prevazilaženju i ovog problema. Porodica Davidović, svakako, neće ostati bez pomoći u svemu što ih je zadesilo - kazali su u Ministarstvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading