Kriminal na Kosovu: Šiptari naoružani pljačkaju sve redom, ljudi u panici, policija nemoćna!

Autor: Republika

Hronika

05.01.2019

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina napada dešava se uz pomoć vatrenog oružja i policija je potpuno nemoćna, dok su građani s pravom uplašeni za svoje živote.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Prištinski mediji u panici pišu kako je Kosovo postalo raj za kriminalce, dok se ostali građani osećaju potpuno nezaštićeno. Naoružani pljačkaši terorišu radnike banaka i samoposluga, kao i klijente.

Prošle nedelje došlo je do oružanog obračuna pljačkaša i policije u Istoku, u blizini Peći, kada je poginuo jedan policajac, a jedan pljačkaš je ranjen. Takođe, maskirani pljačkaši opljačkali su banku u Kosovu Polju, a sličan scenario ponovio se i u jednom prištinskom tržnom centru. Policijski zvaničnici saopštili su da je tokom 2018. godine na Kosovu zabeleženo 263 oružane pljačke. Dva pljačkaša su ubijena tokom prošle godine; jednog je ubila policija u Istoku, a drugog vlasnik radnje u Prištini.

Takođe, prilikom razmene vatre u Istoku, ubine je i jedan policajac, što je dodatno podiglo i onako visoku tenziju kad su u pitanju pljačkaši. Policija je saopštila da su već na početku ove godine otkriveni kriminalci koji su targetirali neke biznismene i dobrostojeće ljude u želji da ih opljačkaju.

Samo 3. januara zabeležene su čak četiri oružane pljačke, pa se pretpostavlja da ni ova godina neće biti ništa bolja kad je kriminal u pitanju. Većina napada dešava se uz pomoć vatrenog oružja i policija je potpuno nemoćna, dok su građani s pravom uplašeni za svoje živote.

Policijski zvaničnici najavili su da će bolje naoružati svoje službenike, ali malo je verovatno da će to sprečiti pljačkaše da nastave da orobljuju banke i prodavnice, kao i da kidnapuju bogatije ljude i traže otkup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading