(VIDEO) Šokantan snimak iz niškog autobusa smrti: Nije stao na znak STOP

Autor:

Hronika

05.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak demantuje vozača! Na video-zapisu iz autobusa smrti do kojeg je Srpski telegraf ekskluzivno došao vidi se da vozač "Niš ekspresa" Milan Zdravković (31) zvani Čudo na pružnom prelazu nije pogledao levo-desno niti se zaustavio na znak stop, nakon čega je na naleteo putnički voz!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Snimak iz autobusa

Prepolovljen autobus

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se 21. decembra prošle godine dogodila u mestu Donje Međurovo kod Niša poginulo je sedam osoba, među kojima i dvoje maloletnika, dok je više od 20 putnika povređeno. Od siline udarca autobus je bio prepolovljen.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Samo 30-ak sekundi pre udesa Milan Z. koristi telefon tokom vožnje i ne gleda na put

Zdravković, koji je i sam bio povređen, deset dana posle tragedije otpušten je iz bolnice i stavljene su mu lisice na ruke. Kako je Srpski telegraf pisao, on je na saslušanju negirao krivicu i ponavljao da je, kad je došao do pružnog prelaza, pogledao levo i desno da bi video da li nailazi voz i rekao da je krenuo tek kad se uverio da ga nema.

Tridesetak sekundi pre stravične nesreće Zdravković u desnoj ruci držao mobilni telefon

- Zdravković, međutim, nije mogao da objasni kako se lokomotiva iznenada stvorila i zbog čega je nije primetio iako je nailazila s njegove leve strane - kaže naš izvor iz istrage.

Iako je vozač tvrdio da je na pružnom prelazu postupio po propisima, snimci sigurnosnih kamera iz autobusa su to demantovali.

Foto: ST/D.I.
Sa lica mesta

Krenuo da plati struju, pa stradao

Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Međurova je sedma žrtva stravičnog sudara. Đorđević je u autobusu bio sa unukom Jovanom (16), a kobnog dana je išao da plati struju. On je bio zbrinut u niškoj bolnici, ali je 2. januara, nažalost, podlegao povredama. Đorđević je dan pre smrti pitao za zdravlje porodice, a posebno za unuka Jovana, koji je u udesu lakše povređen.

Naplaćivao karte

Na snimku do kojeg je naš list došao vidi se šta je Zdravković radio i kako se ponašao od trenutka kad je preuzeo smenu i seo za volan. On je sve vreme žvakao žvaku, pokušavao u toku vožnje da dohvati nešto iznad glave, ali i naplaćivao karte iako je vozilo bilo u pokretu. Zanimljivo je i to da je vozač 25 minuta pre nesreće prešao preko jednog pružnog prelaza, osvrćući se levo i desno.

U 7.15 krenuo je u novu rutu i već na prvoj stanici primio veliki broj dece koja su krenula u školu. Zadnji put je stao da uzme putnike u 7.28. Čim su krenuli, dohvatio je mobilni telefon i na trenutak se dopisivao sa nekim. Tridesetak sekundi kasnije se približio pružnom prelazu u Donjem Međurovu, ali je bez zaustavljanja prošao pored znaka stop i nije pogledao levo-desno. Poslednji kadar snimka prikazuje Zdravkovića kako se iz čista mira smeši i bez osvrtanja nastavlja ka šinama. Sekund kasnije na autobus naleće voz.

Foto: Srpski telegraf
Ne staje na znak STOP (u gornjem levom uglu) i odmah potom dolazi do tragičnog udesa

Rampa na mestu nesreće

Na pružnom prelazu na kojem se dogodila nesreća krajem decembra postavljena je najsavremenija rampa sa pratećom opremom. Rampa je trebalo da počne s radom posle Nove godine, a osim polubranika, svetlosne i zvučne signalizacije, koja vozače upozorava na nadolazeće vozove, pružni prelaz će biti pokriven i video-nadzorom s reflektorima.

Foto: ST/D.I.
Sa mesta nesreće

7 putnika, među kojima i dvoje maloletnika, poginulo u sudaru

ČINJENICE

Nastradali

Marijana Kocić (16)
Aleksa Dimitrijević (15)
Bogomir Lazić (75)
Danijela Stanković (48)
Nataša Janković (42)
Vlastimir Đorđević (65)
Gajtana Stamenković (79)

Poslednja vožnja

7.04 vozač prelazi prugu i osvrće se levo-desno
7.15 upisuje vožnju i kreće u novu rutu
7.17 u autobus ulaze deca koja idu u školu
7.22 neka deca izlaze na stanici, ulaze dve žene
7.28 poslednja stanica pred prelazak preko pruge
7.28 tridesetak sekundi pred sudar dopisuje se s nekim
7.29 ne zaustavlja se na znak stop, u autobus udara voz

* Napomena: Iako se vreme i datum koji se vide na nadzornoj kameri ne poklapaju sa vremenom i datumom nesreće, razlika u vremenima poslednica je softverskih podešavanja nadzornih kamera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading