Nisam imao srca da mu kažem da ima mrtve dece: Ispovest porodice vozača "autobusa smrti" u Nišu

Autor: Republika

Hronika

04.01.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašno je šta zlo može da napravi od dobrog dečka. Ispričao mi je da je magla bila strašna. Nisam imao srca da mu kažem da ima poginulih, al kada sam rekao da je u sudaru nekoliko povređenih, plakao je, jecao...

RepublikaFoto: ST/D.I.
Nesreća kod Niša

Ovako je ispričao Bata Zdravković, stric Milana Z. (31), vozača "autobusa smrti" koji je na pružnom prelazu u Donjem Međurovu prepolovio voz i u kom je život izgubilo sedam osoba, a 32 povređeno.

Milan je juče uhapšen i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da je svojom nepažnjom izazvao strahovitu tragediju kakvu Srbija ne pamti.

Milan je pred tužiocem sve vreme tvrdio da nije kriv i da je, pre nego što se popeo na pružni prelaz, pogledao levo i desno. Međutim, ovu njegovu tvrdnju demantuju snimci sa kamera.

Vozačev stric, Bata Zdravković, kaže da je bio jedan od prvih koji je Zorana video dok je ležao u Kliničkom centru.

- Meni je ispričao tad da je magla bil strašna i vidljivost na nekih desetak metara. On kaže da je stao ispred pružnog prelaza, krenuo je, ali pošto ti autobusi imaju automatski menjač, da kao da je počeo da šlajfuje autobus. Onda mi je rekao da je samo video nešto crveno i užas koji je nasta - objašnjava Zdravković.

On dodaje da su istražitelji pronašli Milanov telefon koji je potom ispitan, a da se po listingu poziva ne vidi da je u tom trenutku s nekim razgovarao.

RepublikaFoto: facebook.com
Vozač autobusa

Zdravković dodaje da je Milan bio u šoku kada je čuo da u nesreći ima povređenih. Za preminule, kaže, nije imao srca da mu otkrije.

- Kada smo razgovarali u bolnici odmah me je pitao za unesrećene. Nisam mogao da mu kažem da ima mrtvih i to još dece. Rekao sam mu da ima povređenih. Bio je na aparatima, nisam znao kako da prelomim da mu to kažem. Počeo je da plače. jecao je: "Još i deca... Strašno..." Bio je u teškom psihičkom stanju, Cela porodica je tu tragediju teško preživela - rekao je on.

Milan je juče pred tužilaštvom tvrdio da je zastao na pružnom prelazu i da ne zna kako nije video voz.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading