Pazarac najavljivao "novogodišnji pokolj": Napraviću vatromet, o njemu će cela zemlja pričati!

Autor: Katarina JOVANOVIĆ

Hronika

04.01.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suad Sutko Agović, koji je zapalio stan u Ulici 12. srpske brigade u Novom Pazaru, a požarom ugrozio sve stanare, najavljivao je svoj pakleni plan na Fejsbuku. Agović je nekoliko dana ranije poručio da će "napraviti najbolji vatromet za Novu godinu" i da će cela zemlja pričati o tom vatrometu!

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Suad Sutko Agović

Polio stan benzinom

Požar je izbio u utorak oko 22.30. Kako saznajemo, ovaj Novopazarac polio je stan benzinom i pritom aktivirao i eksplozivnu napravu, izazvavši vatrenu stihiju, koja je, osim njegovog doma, pretila da proguta celu zgradu. Požar, pukom srećom, nije odneo nijednu žrtvu iako ih je moglo biti. Bilans stanara koji su potražili pomoć u Hitnoj službi je 35, a među njima je i jedna beba. Većina je prošla sa mučninom prouzrokovanom gušenjem ugljen-monoksidom. Sam Agović trenutno je stabilno, ali je zbog teških opekotina transportovan radi daljeg lečenja u Beograd.

Da je Agović planirao da zapali stan, govore njegovi poznanici koji navode da je to najavljivao i na Fejsbuk stranici, ali ga niko nije shvatio ozbiljno.

Vatrogasci i lekari spasli bebu

Vatrogasci su iz zapaljene zgrade spasli bebu kojoj je navodno u jednom trenutku srce bilo stalo, ali su lekari uspeli da je vrate u život.

- Da je beba umrla, ne bi ni on ostao živ - rekle su komšije nakon što su evakuisane iz svojih stanova.

- On je dobar čovek, ali nije psihički najbolje. Znam da je poludeo nedavno zbog neke sudske odluke. Pisao je čak i predsedniku Srbije ukazujući na nepravdu koju je njegova porodica doživela i onda je jednostavno pukao - pričaju njegovi prijatelji koji su želeli da ostanu anonimni.

 Avdović je planirao da zapali stan, ali je požar umalo progutao celu zgradu

Agović se nadležnima žalio da je njegovom ocu naneta velika nepravda. On je, kako saznajemo, povređen u saobraćajnoj nesreći i amputirana mu je noga, a sud je krivca oslobodio. Agović je od tada, kako kažu njegovi prijatelji, potpuno izgubio kontrolu.

Građani pomagali vatrogascima

- Kobne večeri Agović je valjda hteo sebe da zapali, ali je sve brzo buknulo. Vatrogasci su, srećom, brzo stigli i uz pomoć komšija iz ulice evakuisali stanare i lokalizovali požar. U tome su im pomagali i građani. Bila je to prava drama - ispričao nam je jedan od očevidaca i Agovićevih prijatelja iz ulice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading