(FOTO) Ovo je vozač autobusa koji je sedmoro odveo u smrt: Na saslušanju policajce šokirao izjavom!

Autor: Republika

Hronika

03.01.2019

08:46 >> 10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač autobusa Milan Z, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradalo sedam osoba kod Donjeg Međurova, uhapšen je i saslušan.

RepublikaFoto: facebook.com
Milan Z.

Kako saznajemo, policija u Nišu privela je vozača u ponedeljak, čim mu se poboljšalo zdravstveno stanje, i određen mu je pritvor po predlogu tužilaštva.

Osumnjičeni za izazivanje teške saobraćajne nesreće, u kojoj je voz prepolovio autobus koji je vozio, rekao je na saslušanju da je zastao pre pružnog prelaza i da je započeo prelaženje tek kada se uverio da to može da učini bezbedno, što je suprotno do sada prikupljenim obaveštenjima.

Podsetimo, tragedija se desila 21. decembra oko 7.30 sati kada je voz prepolovio pun autobus na pružnom prelazu bez rampe, nakon čega je istog dana pet osoba podleglo povredama, a u nedelju je preminula i šesta žrtva, dok je danas preminula i sedma.

Prema jednom od svedočenja putnika, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega je autobus brektao i mučio se. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se "izvukao" preko pruge.

Prema drugim svedočenjima, putnici su nekoliko sekundi pre kobnog udara primetili da voz tutnji ka njima i mogli su da naslute svoju stravičnu sudbinu. Jedni su vozaču dovikivali: "Ide voz!, Ide voz!", a drugi "Udariće nas!"

Sa druge strane, iz preduzeća "Niš ekspres" u kojem je bio zaposlen uporno tvrde da je vozač sa iskustvom, te da je bio odmoran i da je dobrog zdravstvenog stanja, kao i da je vozilo prošlo tehnički pregled.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading