Neverovatan slučaj u Boru: Žena preživela pad sa 30 metara i nekoliko sati u vodi!

Autor: informer.rs

Hronika

30.12.2018

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinska sestra iz Bora S. Z. (40) na čudesan način je u četvrtak preživela pokušaj samoubistva!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Ona je najpre skočila sa 30 metara visine sa mosta koji vodi ka selu Brestovac, ali je pala u sneg, gde se onesvestila. Potom se otkotrljala u obližnji potok i tako provela nekoliko sati, sve dok je nisu pronašli lokalni meštani.

Uprkos svemu, uspela je da izbegne smrzavanje, ali i davljenje, s obzirom na to da joj je glava bila ispod vode kada je pronađena. Uz to, povrede koje je pretrpela posle pada jesu teške, ali nisu opasne po život.

- Ekipe Hitne pomoći odmah po pozivu su izašle na teren. Najpre su morali da dobro utople ženu jer joj je pretila smrt od hipotermije. Zatim je upućena na detaljnu dijagnostiku jer je imala više vidljivih povreda od pada. Utvrđeno je da, osim drugih povreda, ima i prelom kičmenog pršljena. Zato je hitno prebačena na Ortopedsku kliniku na beogradsku Banjicu - otkriva izvor iz bolnice.

S. Z. je, inače, medicinska sestra na Odeljenju ginekologije u Boru, a njene kolege kažu da nikada nije odavala znake depresije.

Lekari: Stanje povređene teško, ali stabilno

Na Institutu za ortopedsko-hirurške povrede "Banjica" kažu da je još rano za bilo kakve prognoze, ali da je zbog povreda stanje medicinske sestre iz Bora veoma teško.
- Zbog težine povreda koje je zadobila njeno stanje je teško, ali za sada je stabilna, odnosno nije životno ugrožena - poručili su u ovoj ustanovi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading