EKSKLUZIVNO: Zoran Marjanović otvorio dušu prvi put od izlaska iz pritvora

Autor:

Hronika

31.12.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (40), prvi put od izlaska iz pritvora u kojem je proveo 10 meseci, u emotivnom intervjuu za Srpski telegraf otkriva dosad nepoznate detalje iz privatnog života!

Foto: Srpski telegraf
Novu godinu slavi zbog Jane: Zoran Marjanović sa ćerkom

Marjanović, koji se tereti za ubistvo supruge Jelene (33) u Borči 2016, demantuje da ima ikakve veze s ovim zločinom i kaže da mu je, posle svega što je preživeo u protekle dve i po godine, otkad se zločin desio, jedina uteha ćerka Jana (7).

Suprug ubijene pevačice ekskluzivno za naš list priča o porodici, poslu, novogodišnjim planovima, ali otkriva i šta mu je pomoglo da prebrodi najteže dane u životu u u Beogradu i dalo volju da nastavi da se bori.

 

 

* Šta ti je pomoglo da izdržiš sve što ti se dešavalo poslednje dve i po godine?

- Vera u istinu i pravdu. Ko se bori časno za istinu i čistog je srca, bog mu pomaže.

* Kako danas gledaš na život i ljude oko sebe?

- Život je put na kom su velika iskušenja. Potrebna je mudrost i bogosmirenje kako bi spoznali iskušenja i prevazišli ih. Bez vere i molitve, jednostavno, to je nemoguće. Što se tiče ljudi, delim ih u dve kategorije. Jedni su časni, hrabri i nepotkupljivi, a drugi plašljivi, ljigavi i potkupljivi. Srbija i pravoslavlje su nam na velikom udaru, opkoljeni smo neprijateljima, budimo realni, nemojmo gledati na okolnosti kroz rozikaste naočare. Časne i hrabre patriote će braniti i odbraniti pravoslavlje i ovu našu napaćenu Srbiju.

Foto: Srpski telegraf
Nikad objavljena fotografija: Zoran i Jelena Marjanović

Spasle su me molitve

Zoran Marjanović kaže i da je boravak u zatvoru preživeo uz čitanje verskih knjiga, koje su mu pružile snagu i volju da se i dalje bori.

- Molitve i čitanje psaltira, "Novog zaveta", knjiga oca Pajsija Svetogorca, Justina Popovića, Vladike Nikolaja Velimirovića... To se čitalo i izučavalo kod mene u sobi i to mi je pomoglo da izdržim. U ovim vremenima za nas pravoslavce velika iskušenja predstoje i samo jačanje vere i duhovne ličnosti će nas spasti, a ne izučavanje zapadno satanskih nauka, koje nas udaljavaju od pravoslavlja - kaže Zoran.

* Šta ti je dosad bilo najveće nadahnuće?

- Najveće nadahnuće u životu mi je porodična topla atmosfera, u kojoj su deca nasmejana, i Jeca, koja je isijavala pozitivnim duhom, ljubavlju, optimizmom i srećna u ulozi predivne žene i majke. Jako mi nedostaje.

 

 

* Kako se zove poslednja pesma na kojoj si radio? O čemu govori?

- Poslednja nedovršena pesma na kojoj sam radio je Jecina, koju je jedva čekala da snimi. Snimila je strofu i refren, a pesma se zove "Tvoje ime na usnama".

33 meseca prošlo od ubistva pevačice

* Da li je Jana nasledila glas od mame, da li bi se protivio ako poželi da bude pevačica?

- Jana nema još formiranu boju glasa. Nekad traži da joj sviram i kada peva, nepogrešivo pogađa intonaciju, ima lep, emotivan izraz, svaka reč ima težinu. Ona je dosta toga nasledila od Jece, kako fizički tako i mentalno. Jana je dete koje je plod jedne velike ljubavi i to mi je najveća uspomena na moju Jecu.

Foto: Srpski telegraf

* Gde vidiš sebe za novu 2019?

- Gde sebe vidim za doček 2019... Meni lično doček 31. ne znači ništa. Slavim Božić i našu pravoslavnu novu godinu. Meni je Deda Mraz Sveti Nikola, koji nosi krst i deli poklone, a ne deda na sankama koji nosi zvezdice sa pet krakova. Jana se raduje dočeku, Deda Mrazu i paketićima. Tako da će zbog nje naš doček biti u novogodišnjoj atmosferi.

 

 

Moje tetovaže su patriotske, spreman sam za borbu!

Zanimljivo je da je Zoran Marjanović nedavno uradio veliki broj tetovaža. Marjanović se tetovirao ispod oka, na vratu, ali i na obe ruke, i za naš list otkrio značenje tetovaža.

- Moje tetovaže su patriotskog karaktera i simbolizuju spremnost za borbu u odbrani nedužnih, pravednih i slabijih. Nedužan sam prošao čitav pakao i rešen sam da život posvetim borbi gde ću štititi nedužne, pogotovo ako nam neko takne crkve, svetinje i pravoslavne vernike. Ako treba i da stradam u toj borbi, bila bi mi čast i moram da napomenem da ima nas dovoljno - kaže Zoran.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Na vratu ima tetovažu Red zmajeva, koja simbolizuje pobedu Svetog Đorđa nad zlom aždajom, a ispod oka anđeosko krilo koje predstavlja gubitak voljene osobe i neprolaznu tugu za njom. Na rukama je istetovirao ono što mu pruža snagu.

- Na levom ramenu imam našeg srpskog viteza koji životom brani pravoslavlje i neprijateljske strele koje ga promašuju. Na desnom ramenu imam srpski grb, a ispod njega škorpion koji simbolizuje "ne diramo vas - ne dirajte nas", dok se u vrhu ruke nalazi taktička snajperska končanica mog optičkog nišana - rekao je ranije Marjanović.

Poslednja, nedovršena pesma na kojoj sam radio je Jecina: "Tvoje ime na usnama". Snimili smo samo refren

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU

2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči
15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen suprug pevačice Zoran Marjanović
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode
9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud ponovo vratio optužnicu na dopunu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
marija

02.01.2019 06:35

Gde je želja da sazna okolnosti smrti svoje žene, izgleda sve ljude na svetu to interesuje ali njega ne,

Milan1

03.01.2019 19:39

Šta reći, svi dokazi, da je ubio Jelenu, upućuju ka njemu, ali...