Sud bez milosti za Irenu Šarkanj: Crna udovica iz Horgoša otrovala muža cijanidom, odbijen joj zahtev za kućni pritvor!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

27.12.2018

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotičkom sudu, na današnjem ročištu, u slučaju osumnjičene bolničarke Irene Šarkanj (55) iz Horgoša, da je suprugu Ištvanu Šarkanju ubrizgala cijanid u bolnici u Subotici, 19. februara, nakon čega je on preminuo, odbijen je predlog odbrane da se ublaži kazna i odredi kućni pritvor za osumnjičenu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Saslušan je veliki broj svedoka, od medicinskog osoblja do rodbine i komšija preminulog Ištvana i njegove supruge, a dans su svedočili i veštaci.

Gordana Kojić je predsedavala Većem sudija, a odbrana medicinske sestre Irene Šarkanj zatražila je kućni pritvor.

Taj zahtev odbrana je obrazložila tvrdeći da je Irena u "lošem zdravstvenom stanju, te da je i svedočila pod dejstvom jakih lekova, a nakon hapšenja izgubila je preko 30 kilograma".

Veće sudija je odbilo zahtev odbrane, koja je zatražila kontrolno veštačenje u Sudsko medicinskom odboru novosadskog Medicinskog fakulteta. Sa predlogom odbrane nije bio saglasan ni zamenik tužioca u Subotici Branislav Rankov, koji je rekao da u optužnici i dalje stoje razlozi zbog kojih je Ireni određen pritvor.

Psihijatar Marija Anić, članica stručnog tima Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, rekla je na roćištu, da "osumnjičena ima nestabilnu strukturu ličnosti ali može da kontroliše svoje ponašanje, te da je u momentu izvršenja dela, za koji je osumnjičena, bila je u stanju povišene emocionalne napetosti", rekla je psiholog Anić.

- Povišena emotivna napetost optužene i kulminacija stresa vidljiva je kod nje, ali ipak nije došlo do afektivnog straha visokog intenziteta- rečeno je u sudu.

 

 

Advokatica optužene Biserka Krpić, imala je drugačiji stav od veštaka, navodeći da afektno stanje svesti ne mora da bude samo trenutno.

- Veštak zaključuje da je osumnjičena mogla da upravlja svojim postupcima. Ipak, optužena kolabirala i nakon toga dobila jake lekove, a saslušavana je pod tim okolnostima - rekla je Biserka Krpić.

Sud je prihvatio predlog odbrane, da se kao svedoci pozovu službenici Policijske uprave u Subotici, koji su nakon poziva iz subotičke Bolnice radili uviđaj i uzeli dokazni materijal, a našli su u odeći preminulog i dva šprica, a stavljeno im je na raspolaganje sve što je korišćeno prilikom spašavanja života Ištvana Šarkanja.

Međutim navedeno je i se medicinski materijal čuva nekoliko meseci i uništava.

Toksikološki nalaz je utvrdio da u telu preminulog Ištvana ima sadržaja cijanida, ali Irena negira i dalje, da je mužu Ištvanu ubrizgala cijanid.

Nova ročišta su 25. januara i 13. februara 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading