Ko je Darko Dulović, osumnjičeni za likvidaciju telohranitelja Filipa Koraća

Autor: Blic, Republika

Hronika

27.12.2018

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanina Darka Dulovića (28), koji robija u spuškom zatvoru zbog trgovine drogom, a tereti se i da je 19. juna ove godine učestvovao u likvidaciji Siniše Milića Bosketa (45) u centru Beograda, pre 11 godina pretukao je Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja!

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, Dulović je u zatvoru u Crnoj Gori od kraja okrobra. Početkom tog meseca uhapšen je u Bosni i Hercegovini, po crnogorskoj poternici jer se nije odazivao na odsluženje kazne na koju je osuđen pred Višim sudom u Bijelom Polju zbog trgovine drogom.

Dulović je osuđen na dve i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, nakon što su on, njegov rođak Aleksandar Dulović iz Bijelog Polja i Dragana Tarić iz Berana odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka.

Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobegao. Posle nekoliko meseci pušten je iz pritvora, i tada se prema operativnim informacijama, vratio u Srbiju.

Da li je u pritvoru u Crnoj Gori sklopio veze sa ljudima koji su planirali likvidaciju Siniše Milića, zvanog Boske, telohranitelja Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića, istražuje se. Kriminalna grupa Luke Bojovića već godinama je u sukobu sa raznim klanovima u Crnoj Gori, a i sam Milić je živeo u trouglu Beograd - Podgorica - Bar.

I dok je jedan pravac istrage usmeren na Crnu Goru, za sada se ne može odbaciti mogućnost da iza likvidacije Milića stoje beogradski kriminalci, kojima se Dulović priklonio posle povratku u Srbiju, ili je možda sa nekima bio u kontaktu i pre nego što je uhapšen u Crnoj Gori pa je saradnju ponovo aktivirao.

Dulovićev DNK pronađen na ostacima eksploziva

Za sada je nepoznanica i gde je Dulović naučio "zanat", tačnije ko mu je pomogao da napravi eksplozivnu napravu koja je postavljena pod Milićev automobil. Upravo je na ostacima eksplozivne naprave nađen njegov DNK, pa je na osnovu biološkog traga identifikovan.

Njegov DNK profil međutim izolovan je i identifikovan nakon što je iz Bosne i Hercegovine izručen Crnoj Gori. Istražitelji za sada ne mogu odbaciti mogućnost da je Dulović upravo u Bosni i Hercegovini, imao "učitelja" za pravljenje i postavljenje eksplozivne naprave velike razorne moći koja je podmetnura pod Milićev automobil.

U međuvremenu, policija istražuje da li je Dulović učestvovao u još nekim likvidacijama u Srbiji, ali i u regionu, posebno onima u kojima su žrtve likvidirane aktiviranjem eksplozivnih naprava.

Dulović se još kao maloletnik, u oktobru 2007. godine, našao na stranicama "crne hronike" nakon što je na ranjen na splavu "Blej voč". Naime, Dulović i njegov drug Bojan M, koji je takođe bio maloletan, pokušali su da uđu na splav, ali im obezbeđenje nije dozvolilo. Otišli su, ali su ubrzo vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

U tom sukobu, Veljko Belivuk, koji je radio u obezbeđenju splava navodno je pištoljem udario po glavi Bojana M. a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.

Eksplozija na semaforu

Bomba za čije postavljanje je osumnjičen Dulović, aktivirana je u momentu kada je džip "tojota" za čijim volanom je bio bliski saradnik Filipa Koraća, čekao na semaforu. U eksploziji je uništen prednji deo automobila, a vozač Milić bio je živ još neko vreme. Tih desetak minuta koje je poživeo bio je u strašnim bolovima jer su mu obe noge bile raznete.

Inače, Boske je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) RS, a hapšen je i u Beogradu, u novembru 2015. u slučaju praćenja premijera Aleksandra Vučića. Naime, tada je utvrđeno da je ukupno osam puta tokom 24 sata zatečen u svom "audiju A8" u blizini adrese na kojoj stanuje premijer, a koju je obilazio i nadgledao.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading