Šifrovane poruke u čitulji ubijenom "kavčaninu": Maneken i lisica ubili Roganovića, a evo ko su oni!

Autor:

Hronika

27.12.2018

04:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitulju Vladimiru Roganoviću, ubijenom prošle nedelje u centru Beča, preko cele strane u jednim novinama dao je i begunac Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", koji se i dalje uspešno skriva! Poznavaocima prilika u podzemlju ipak je mnogo interesantnija čitulja koja je osvanula pored nje, a potpisana je samo sa "Bata". Naši sagovornici tvrde je u pitanju šifrovana poruka koja najavljuje nove krvave obračune!

Foto: facebook.com/Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Glavni krivci

"Vladimiru Roganoviću Vili. Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato", piše u oproštajnoj poruci izvesnog Bate.

Naši sagovornici tvrde da se iza ovog teksta krije najverovatnije još jedan istaknuti "kavčanin" i da je njegova čitulja direktna pretnja članovima suparničkog "škaljarskog klana" Jovanu Vukotiću i Igoru Dedoviću!

Foto: Srpski telegraf
Čitulja

- Ako neko sa strane pročita, neće razumeti poruku, ali ona je potpuno jasna u tim krugovima. "Maneken" je Jovan Vukotić, a "lisica" Igor Dedović, vođe "škaljaraca". Pod tim nadimcima su "kavčani" nazivali njih dvojicu u međusobnom obraćanju. Poruka je jednostavna, traži se osveta za Roganovića, a onaj koji je dao čitulju upro je prstom u Vukotića i Dedovića kao glavne krivce - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Ako neko sa strane pročita, neće razumeti poruku, ali ona je potpuno jasna u tim krugovima - traži se osveta za Roganovića

U međuvremenu, istraga o ubistvu Roganovića i ranjavanju Stefana Vilotijevića (23) 21. decembra u Beču nastavlja se u Austriji, ali i Srbiji i Crnoj Gori. Čovek koji je bio sa njima u društvu u trenutku napada imao je falsifikovana dokumenta na ime Danijel Milićević. Njegov identitet je utvrđen zahvaljujući srpskoj policiji, ali se zarad istrage krije od javnosti.

Neuhvatljivi Zvicer

"Nije ti ravnoga bilo. Voli te brat", stoji u čitulji koju je potpisao Radije Zvicer. Za vođom "kavčana" crnogorska policija raspisala je poternicu pre više od godinu dana, jer žele da ga ispitaju u vezi sa nekoliko ubistava, doduše kao svedoka, a ne optuženog. U akciji kosovske policije u Prištini uhapšen je njegov "pucač" Mario Milošević, koji se dovodi u vezu sa likvidacijom tri osobe iz suparničkog klana, ali je Zvicer uspeo da umakne za dlaku.

Milićević se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, a policija ga čuva iz nekoliko razloga. Prvi je da ne bi pobegao, a drugi jer postoji mogućnost da bude likvidiran. Naime, on je odmah po ubistvu saslušan kao svedok, ali je kasnije uhapšen jer mu je iskaz bio kontradiktoran, pa se sumnja da je Roganovića i Vilotijevića namamio u pasaž, gde su ih čekali napadači.

Foto: Srpski telegraf

Istraga

Roganović je, inače, iz zatvora izašao 7. decembra pošto je odslužio osmomesečnu zatvorsku kaznu. Crnu Goru je napustio tri dana pre napada, a kako prenose tamošnji mediji, samo dan ranije tu zemlju su napustile i dve osobe koje se povezuju sa "škaljarcima". Policija proverava da li su i od koga dobili dojavu o kretanju pokojnog Roganovića.

Vukotić zameneo

Jovan Vukotić, jedan od vođa "škaljarskog klana", koji u Srbiji služi zatvorsku kaznu od šest meseci zbog falsifikovanja isprava, ispitan je u zatvoru po zamolnici crnogorskog specijalnog tužilaštva jer je svojevremeno novinarima izjavio da ima "spisak policajaca koje plaća mafija". Ipak, pred sudijom Vukotić nije hteo da se izjašnjava po tom pitanju.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vendetta

30.12.2018 13:21

ustreli morilca na Dunaju !!! Vendetta !!!