PRIMIO OGROMAN MITO: Dželatović priznao krivicu za dve i po godine zatvora

Autor: Tanjug

Hronika

11.08.2017

13:57 >> 13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stevan Dželatović (52), v. d. generalnog direktora JP PEU "Resavica" nagodio se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i za kaznu od dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 6.225.000 dinara priznao da je izvršio krivično delo primanje mita i to od 30.000 evra.

RepublikaFoto: www.profimedia.rs
Dželatović ide u zatvor zbog primanja mita od 30.000 evra/Foto: Ilustracija

U saopštenju tužilaštva se precizira da je zaključeni sporazum potvrdio i Specijalni sud presudom od 10. avgusta.

Presudom mu je takođe izrečena mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u periodu od 10 godina, i to svih poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje državne imovine.

Takođe mu je oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim delom - novac u iznosu od 30.000 evra.

Dželatović je bio uhapšen u aprilu jer je, kako je tada saopšteno, tražio i primio mito od 30.000 evra od Vidojka Morarevića, čijem ocu "Resavica" duguje 300.000 evra.

Dželatović je, kako se sumnja, rekao Morarevićima da će im rado isplatiti dug od 300.000 evra, ali samo pod uslovom da oni njemu daju 10 odsto, odnosno 30.000 evra.

Morarevići su pristali, ali su ga prijavili policiji pa je uhapšen odmah nakon što je preuzeo mito, a kod njega su nađene obeležene novčanice.

On je Morarevićima tražio novac za ono što je morao da im isplati u skladu sa pravosnažnom i izvršnom presudom kojom im je dosuđena odšteta za srušenu kuću od 300.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading