Evo u kom su stanju žrtve koje su povređene u sudaru voza i autobusa kod Niša!

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje najteže povređenih putnika, među kojima je i dvoje tinejdžera i 31-godišnji muškarac, u sudaru voza i autobusu kod Niša, stabilno je i bez značajnijih promena u odnosu na prethodni dan, kažu u Kliničkom centru Niš.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Fotografija sa lica mesta

Reč je o 16.godišnjoj devojčici koja je neurohirurški operisana zbog povrede centralnog nervnog sistema, zatim o mladiću koji isto ima 16 godina sa povredama kičme i jednom muškarcu starom 31 godinu koji ima povrede abdomena.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović rekao je za "Blic" da je dvoje pacijenata sa povredama centralnog nervnog sistema u diskretnom poboljšanju, da je prethodno operisani pacijent sa povredom karlice i mokraćne bešike još na mehaničkoj ventilaciji, ali da su vitalni parametri stabilni.


"Pacijenti su stabilno i njihovo stanje se prati. Dva izuzetno teška dana su iza nas, lekari su potpuno odgovorili zadataku, kao i kompletno medicinsko osoblje. Tačno se znalo ko šta treba da radi", rekao je Radovanović. On je naveo da, kada su čuli da se dogodila nesreća, odložili su planirane operacije za taj dan i da je svih 17 sala bili spremno. Pod budnim nadzorom lekara su i ostalih 23-oje povređenih putnika, među kojima je 13 maloletnika, čije stanje je stabilno i nisu ugroženi. U veštačkoj komi je, kako se navodi, i vozač autobusa koji ima povrede glave i grudnog koša. Pet osobe je poginulo, a više od 26 povređeno kada je u petak voz udario u autobusa, na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading