Slučaj "Havana": Ovo je presuda za reketiranje i iznudu u poznatoj kockarnici!

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Kostić i Dalibor Đorić osuđeni su danas u Višem sudu u Beogradu na po tri godine zatvora u slučaju "Havana", a na teret im se stavlja krivično delo prinuda.

Ilustracija

Prema rečima sudije, Đoriću i Kostiću će biti uzet u obzir i vremenski period od godinu dana koliko su proveli u pritvoru, ali i period od šest meseci koji su proveli u kućnom pritvoru.

Kostić i Đorić terete se da su od Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nepokretnosti i automobil. Oni su 29. decembra 2016. godine u klubu "Havana" čiji je vlasnik bio nedavno likvidirani Vladimir Popović, u cilju iznude novca, prebili jednog od oštećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra. Policija je tada saopštila da je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela. Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

U toku procesa, u Beogradu je ubijen Vladimir Popović zvani Vlada Pop, koji se smatrao bliskim saradnikom škaljarskog kriminalnog klana iz Crne Gore. Mediji su ga svrstavali u bliske saradnike Luke Bojovića koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading