MUP rasvetlio dva teška mafijaška ubistva u Beogradu: Evo kako su likvidirani Drago Božović i Siniša Milić!

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su ubistvo Siniše Milića počinjeno juna ove godine na Vračaru i ubistvo Draga Božovića počinjeno u novembru na Bežanijskoj kosi i procesuirali osumnjičene da su počinili ova krivična dela.

Foto: facebook.com/Drago Bozovic
Drago Božović

Direktor policije Vladimir Rebić istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da ni jedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog dela. 

 

„Procenat rešenih ubistva ove godine iznosi 80 procenata, zbog čega sam veoma zadovoljan radom policijskih službenika. Podsetiću da je za rasvetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više meseci, a neka ubistva se reše i nakon nekoliko godina“, istakao je Rebić. Direktor je naglasio da je visok procenat rasvetljavanja ubistva još jedan dokaz da srpska policija radi svoj posao posvećeno, vredno i efikasno. „Očekujem nastavak posvećenog rada pripadnika policije u cilju rasvetljavanja teških, ali i svih drugih krivičnih dela“, rekao je Rebić.  Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević precizirao je da je policija procesuirala D.D. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u organizaciji, kao i da je počinio teško ubistvo Siniše Milića, 19. juna ove godine na Vračaru. Kovačević je precizirao da je na automobilu kojim je upravljao Milić aktivirana eksplozivna naprava i da je u toj eksploziji on smrtno stradao. 

Načelnik UKP-a je dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi i u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili dve osobe. Kovačević je precizirao da je uhapšen M.Ć. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo i U.C. (2000) osumnjičen da je počinio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading