MA, DA LI JE MOGUĆE? Opet gori fabrika na Adi Huji!

Autor: blic.rs

Hronika

11.08.2017

13:06 >> 18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U "Fabrici hartije Beograd", popularnoj "Kartonki", na Adi Huji danas je ponovo izbio požar.

RepublikaFoto: Tanjug
U "Fabrici hartije Beograd" izbio novi požar

Vatrogasne ekipe izašle su na teren i od 11 sati, kada je požar izbio, pokušavale da ugase buktinju, a to im je uspelo tek oko 16 časova. Po svemu sudeći vatra je buknula u dvorištu fabrike, pa su gorele velike količine papira i kartona.

Na terenu je bilo više od deset vatrogasnih ekipa, sa 35 vatrogasaca-spasilaca, ali i lekari Hitne pomoći.

Prema prvim informacijama lakše je povređen jedan vatrogasac, starosti oko 30 godina, koji je prevezen u Urgentni centar.

- Vatrogasca je pogodio toplotni talas, nije reč o opekotinama niti povredama. Data mu je infuzija i prevezen je u Urgentni centar - rekla je dr Nada Macura ispred Hitne pomoći.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je zbog učestalih požara u Fabrici kartona Beograd doneta odluka da se ona privremeno zatvori, odnosno izrečena je mera zabrane rada fabrike, da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

- Imajući u vidu da postoje indicije da je današnji požar možda i podmetnut, doneli smo odluku da se omogući nesmetana istraga kojom će rukovoditi nadležno tužilaštvo - rekao je Marić, navedeno je u saopštenju.

 

Inače, kako nezvanično saznaje Tanjug, policija prema prvim rezultatima istrage sumnja da je požar podmentnut s obzirom da je izbio na tri odvojene lokacije na deponiji kartona.

Podsetimo, u požaru koji je u ovoj fabrici izbio 19. jula ove godine, tragično su nastradali vatrogasac Milan Rmuš, kao i radnik "Avala stara" Milan J., dok je još šestoro ljudi povređeno.

Zbog toga su pre nekoliko dana podnete i krivične prijave protiv trojice zaposlenih u "Fabrici hartije" i jednog iz preduzeća "Avala star".

Vatra je trenutno stavljena pod kontrolu, ali njeno potpuno gašenje otežava vetar koji je non-stop raspiruje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading