Drugovi odneli beli kovčeg do groblja: Marija Kocić koja je poginula u nesreći kod Niša ispraćena na večni počinak

Autor:

Hronika

23.12.2018

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijana Kocić (17), koja je poginula u sudaru voza i autobusa u Donjem Međurovu, sahranjena je danas u rodnom selu Čokot.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Pogrebnu kolonu predvodila je njena starija sestra Jelena koja je uplakana jedva koračala grleći sestrinu sliku. Beli kovčeg njeni drugovi su na rukama odneli od kuće do groblja želeći da joj na taj način odaju poslednju počast.

Iza sanduka jedva je koračao Marijanin otac Srećko potpomažući se štakama, jer je nedavno operisao kičmu, a pored njega neutešna majka Vanja. Njena baka je naricala:

- Mako, Mako moja, razgovoru moj!

Negde na pola puta do groblja tužna kolona susrela se sa stotinama ljudi koji su se vraćali sa sahrane Danijele Stanković, koja je poginula zajedno sa Marijanom. Oni su se podelili i napravili špalir kroz koji je prošla povorka sa Marijaninim kovčegom.

 

 

Iz špalira je zakoračio Danijelin suprug Dejan, zagrlio Marijaninog oca Srećka, pa su zajedno zaplakali.

Nakon što su je dopratili do rake, Marijanini srodnici su poželeli da je vide poslednji put i zahtevali da se sanduk otvori. Kada su poslednji put ugledali njeno lice, zaorio se krik koji je rasplakao sve prisutne.

- Nevesto moja, u belom te sahranjujemo, u belom te ispraćamo u 17. godini nevesto moja! -zapomagala je baka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading