Voz iskočio iz šina kod Makiša! Otkriveno da li je iscurio otrov iz tri cisterne

Autor: Tanjug

Hronika

22.12.2018

13:32 >> 15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teretni voz sa tri cisterne, u kojima se prevozi natrijum-hidroksid, iskliznuo je danas iz šina u železničkoj stanici Makiš u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal

Voz je iskliznuo iz šina oko 7.00 sati, povređenih nije bilo, a natrijum hidroksid nije iscurio iz cisterni, prenosi N1.

Kako se nezvanično saznaje, prevrnule su se cisterne nosivosti 46 tona, ali nije bilo povređenih, niti curenja materije.

- Dve cisterne koje su prevozile natrijum-hidroksid iskliznule su iz šina jutros u 6.10 sati, prilikom ulaska teretne železničke kompozicije na 11. kolosek železničke stanice Beograd - Ranžirna u Makišu. Tom prilikom iz iskliznulih cisterni nije bilo nikakvih curenja, niti bilo kakve opasnosti i ugrožavanja bezbednosti po ljude i životnu sredinu - kažu za "Blic" u Infrastrukturama železnice Srbije i dodaju da će Komisija železnice za isleđenje vanrednih događaja utvrditi uzroke ovog iskliznuća.

Policija obezbeđuje ranžirnu stanicu, a i inspektori će obaviti uviđaj da bi utvrdili razlog iskliznuća voza iz šina. Preventivno su reagovali i vatrogasci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading