Napeta borba za povređene kod Niša: Dvoje tinejdžera i jedan mladić i dalje u jako teškom stanju

Autor: blic.rs

Hronika

22.12.2018

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje pacijena i dalje je životno ugroženo posle teške nesreće u Donjem Međurovu i nalaze se u teškom stanju, ali u toku noći nije došlo do pogrošanja, kaže za Blic prof. dr Zoran Radovanović director Kliničkog centra u Nišu.

RepublikaFoto: S.T./D.I.

Kako kaže, reč je o šesnaestogodišnjoj devojčici koja je neurohirurški operisana zbog povrede centralnog nervnog sistema, ali i mladiću koji ima 16 godina sa povredama kičme i jednom muškarcu starom 31 godinu koji ima povrede abdomena.

Prema Radovanovićevim rečima, njihovo stanje se neprekidno prati.

Pod budnim nadzorom lekara su i ostalih 23 povređenih putnika, među kojima je 13 maloletnika, čije stanje je stabilno i nisu ugroženi.

- Na dečjoj klinici je petoro pacijenata i troje će biti prebačeno iz KC Niš jer im je stanje stabilizovano - kaže Radovanović.

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ

Do stravične nesreće došlo je juče oko 7.30 sati na pružnom prelazu kod Niša kada je voz bukvalno prepolovio autobus na pola.

U stravičnoj nesreći poginulo je pet osoba, među kojima dvoje maloletnika. U udesu je povređeno 27 osoba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading