(FOTO) Evo ko je ubijeni "kavčanin": Vodio mafiju iz zatvora, sejao smrt bombama!

Autor:

Hronika

21.12.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Roganović (31), jedan od navodnih članova "kavačkog klana", ubijen je danas u centru Beča, prenose regionalni mediji, dok je jedna osoba povređena.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji je u Srbiji osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata, izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga traži zbog dva krivična dela.

Roganović je u Crnu Goru tada prebačen avionom.

On je uhapšen početkom maja prošle godine u Beogradu, a ubrzo ga je Prvi osnovni sud osudio na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Crna Gora je za njim raspisala poternicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

 

 

Kao razlog za podnošenje zahteva da kaznu služi u Crnoj Gori Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice, dok je njegov brat Duško osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

 

 

Njegov brat Duško Roganović teško je povređen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obe noge, ali je preživio napad.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading