Hapšenje u Kraljevu: Oštetili budžet Srbije za 8 miliona dinara!

Autor: Republika

Hronika

19.12.2018

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. P. (58) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, R. L. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i pranje novca u saizvršilaštvu i B. J. (64) zbog sumnje da je počinio krivična dela pranje novca u saizvršilaštvu i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni R. L., kao odgovorno lice preduzeća "Deni stil" i Nacionalne zadruge "Spas", i B. J., kao odgovorno lice preduzeća "Air Palas", osumnjičeni su da su tokom 2017. i 2018. godine sačinjavali izlazne račune prema preduzeću "Mom Pan", čije je odgovorno lice osumnjičeni M. P., a u koje su unosili podatke neistinite sadržine.

Kako se sumnja, iako su znali da do stvarnog prometa robe nije došlo i da se radi o simulovanim poslovnim odnosima, oni su knjižili fakture na osnovu kojih su potom na račune preduzeća "Deni stil", "Air Palas" i Nacionalne zadruge "Spas" primili uplate od preduzeća "Mom Pan" u ukupnom iznosu od oko 45.000.000 dinara. 

R. L. i B. J. se terete da su potom uplaćeni novac podizali sa računa preduzeća i davali ga na ruke osumnjičenom M.P., za šta su uzimali kao naknadu za izvršenu uslugu po jednoj isplati od dva do četiri odsto.

Osumnjičeni M.P. se takođe tereti da je poreskom utajom oštetio budžet Republike Srbije za ukupan iznos od 8.223.722 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privideni Višem javnom tužilaštvom u Kraljevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading