ODGOVORNI KOJI SU POSTAVILI KRAN "POPILI" KRIVIČNE PRIJAVE: Investitor nije u potpunosti ispoštovao proceduru, stanari i dalje bez vode!

Autor: beoinfo.rs

Hronika

19.12.2018

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neposredna opasnost od padanja krana na gradilištu u Takovskoj ulici je otklonjena u ranim jutarnjim časovima, saobraćaj u ovom delu grada je uspostavljen, a ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" pokušavaju da saniraju kvar kako bi sugrađani u tom delu grada što pre dobili vodu, rekao je vršilac dužnosti seketara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Kran u Takovskoj

Kako je rekao, Sekretarijat za inspekcijske poslove i Beogradski vodovod i kanalizacija podneće adekvatne mere i krivične prijave protiv odgovornih koji su postavkom krana ugrozili instalacije koje se nalaze ispod njega.

- Gradska uprava osuđuje ovakve poteze investitora koji ugrožavaju snabdevanje sugrađana energentima i preduzeće se sve zakonske mere kako bi se onemogućilo dalje ugrožavanje i snabdevanje građana - naglasio je Glavaš.

On je rekao da ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" trenutno izvode radove na blombiranju oštećenog mesta, tako da ćemo omogućiti da voda stigne do potrošača.

- Na taj način nećemo definitivno rešiti problem i to će biti samo privremeno rešenje dok izvođač ne ukloni osnovu krana i dok ne razbije beton. Instalacije su pogrešnim radom na gradilištu kompletno zacementirane u noseći zid gradilišta, odnosno u potporne zidove - pojasnio je Glavaš i dodao da investitor nije u potpunosti ispoštovao proceduru prema JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Prema njegovim rečima, sugrađani u toj zoni koja je bila zahvaćena kvarom nemaju vodu oko 38 sati, a sukcesivno se šalju cisterne sa vodom za piće.

- Celu noć su izvođeni radovi na demontaži krana, ali nažalost još uvek nije demontirano postolje, niti je moguće prići cevi koja je oštećena. Najveći posao u ovim aktivnostima uradio je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije uz čije dežurstvo smo uspeli da obezbedio mesto radova - zaključio je Glavaš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading