Stigla presuda: Rekli komšiji da zakopavaju svinju, a u rukama držali leš oca monstruma

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

19.12.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Aleksandar Ljubenović (24) iz Kučeva osuđen na osam godina zatvora, za ubistvo oca Srećka Ljubenovića (38). Ovaj stravičan zločin dogodio se 21. maja 2013. godine i u skrivanju ubistva učestvovala je cela porodica i jedan komšija koji nije znao da im pomaže da zakopaju telo!

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/Sonja Ljubenovic
Aleksandar Ljubenović sa majkom

Tokom istrage ovog zločina saslušano je više svedoka i svi članovi porodice optuženog, a obavljeno je i njihovo psihijatrijsko veštačenje. Utvrđeno je da je Aleksandar u trenutku izvršenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv, do granice bitnog, ali ne i bitno.

Za krivično delo ubistvo zakonom je zaprećena kazna od 5 do 15 godina zatvora, ali je optuženi osuđen na osam, jer su mu kao olakšavajuće okolnosti uzete nasilništvo koje je trpeo od oca i to što je bio tek mlađi punoletnik kada je počinio zločin. Pokojni Srećko bio je poznat po nasilništvu, a godinama je tukao i maltretirao suprugu i obojicu svojih sinova, što su svedoci i potvrdili.

 

 

Aleksandar je na saslušanju priznao da je ubio svog oca i ispričao je i kako je to uradio.

Kako je rekao, to je uradio kada se vratio iz grada i saznao da je otac ponovo maltretirao njegovu majku. Od mlađeg brata uzeo je pištolj koji je ovaj nabavio od svog druga i otišao na sprat, gde je oca zatekao na spavanju i pucao mu u slepoočnicu. Zatim je sa majkom telo uvio u cerade i stavio u gepek njenog "mercedesa".

Sutradan su telo, uz pomoć dvojice meštana, kojima su rekli da zakopavaju zaraženu svinju, odvezli na njivu, koja je u vlasništvu dede i babe optuženog i tamo ga zakopali.

Kada je otkriveno da je Srećko ubijen, najpre se sumnjalo na njegovu suprugu, koja je godinama govorila da je on otišao da radi van zemlje. Ona je zbog toga uhapšena, ali je na saslušanju izjavila da je ubistvo izvršio njihov stariji sin, koji je uskoro završio u pritvoru.

Kako se saznaje pokojnik se drogirao se kokainom u kombinaciji sa alkoholom, a ubrizgavao je u sebe i steroide, kako bi povećao mišićnu masu, pošto se bavio bodi-bildingom. Bio je poznat kao nasilnik, naročito prema supruzi i dvojici sinova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading