(FOTO) Ispovest putnika iz autobusa smrti kod Leskovca: Probudila me vriska, a onda sam video krvave glave!

Autor: blic.rs

Hronika

16.12.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Kad sam se probudio, čuo sam vrištanje. Video sam ljude sa krvavim glavama i rukama, i čuo sam da neko kaže da ima poginulih - rekao je mladić iz Bitolja, jedan od putnika iz makedonskog autobusa na liniji Bitolj-Beč, koji se noćas prevrnuo kod Leskovca. U toj teškoj saobraćajnoj nesreći stradalo je troje makedonskih državljana, a 32 osobe su lakše i teže povređene.

Na licu mesta poginuli su muškarac i dve žene, a među povređenim putnicima nalazi se i beba od godinu i po dana i dete od devet, i oni srećom nisu ozleđeni. Četvoro putnika ima teške povrede i oni su hospitalizovani u Kliničkom centru u Nišu, gde se trenutno nalaze van životne opasnosti, ali se njihovo stanje neprekidno prati.

- Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju, ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i lekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć. Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa - rekao je mladić iz Bitolja koji je u udesu povredio ruku.

Kako su povređeni ispričali, ne znaju kako je došlo do tragične nesreće jer uglavnom svi putnici u tom momentu spavali. Putnici su uglavnom mlađi ljudi i neki od njih su rekli da su krenuli na rad u Beč.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svi putnici iz prevrnutog autobusa dobili si topli obrok i smeštaju se po odelenjjima u praznim krevetima kako bi se odmorili u išekivanju da po njih dođe drugi autobus iz Makedonije.

Prema rečima direktora opšte bolnice u Leskovcu, Nebojše Dimitrijevića, teže povređeni su smešteni na odeljenju intenzivne nege, dok ima i onih koji su na hirurgiji i ortopediji.

U Nišu teško povređeni

Povređeni putnici, čije su povrede ocenjene kao teške, sanitetima niške Hitne pomoći transportovani su do Urgentnog centra KC u Nišu, gde su ih prihvatile dežurne ekipe lekara oko 3.30 časova. Osim drugih povreda, konstatovano je da povređeni imaju i znake izrazite hipotermije zbog boravka na niskoj temperature nakon povređivanja. Nakon pregleda i urađene dijagnostike, utvrđeno je da troje povređenih ima teške telesne povrede.

- S.T. je zadobila prelom preponskih kostiju, a pacijentkinja I. J. ima težu povredu kičme sa težom povredom leve strane grudnog koša. R. D. je zadobio tešku povredu grudnog koša, dok putnik T. T. ima nagnječenje tela. Primarna obrada završena je oko pet časova. Urađena je dijagnostika i zbrinuti su reanimaciji urgentnog centra, a nakon toga, raspoređeni su i upućeni u kliniku za anesteziju KC Niš, kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Prema rečima nadležnih u KC Niš, trenutno stanje povređenih nije životno ugrožavajuće, ali su lekari uzdržani od prognoza zbog težine njihovih povreda. Stanje povređenih se prati neprekidno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading