Otkriven uzrok stravične nesreće kod Leskovca u kojoj je troje ljudi stradalo: Evo zašto se autobus prevrnuo usred snežne mećave!

Autor: Republika

Hronika

16.12.2018

07:31 >> 09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila noćas oko 1 sat i 45 minuta na auto putu Leskovac-Niš, kod isključenja za Pečenjevce, kada se prevrnuo makedonski autobus koji je saobraćao iz pravca Skoplja ka Beogradu. Kako saznajemo, do nezgode je došlo usled neprilagođene brzine.

Foto: Ilustracija

Autobus se kretao oko 98 km/h po zavejanom putu. Obavljen uviđaj, vozaču koji je teško povređen određeno zadržavanje.

Osim leskovačkih, u zbrinjavanju povređenih aktera nesreće učestvovale su i ekipe niške hitne pomoći. Povređeno je 32 osobe, a u bolnicu u Leskovac je prevezeno njih 28, dok su 4 osobe zbrinute u niškoj bolnici.

Na licu mesta zatečen je stravičan prizor autobusa prevrnutog u snežnoj mećavi. Niškoj Hitnoj pomoći upućen je poziv da pošalje dve ekipe ali su, po pristizanju vestu sa terena, poslate još tri medeicisnke ekipe da pomognu u zbrinjavanju povređenih.

Niški lekari zatekli su strašan prizor po pristizanju na mesto nesreće.

- Autobus je bio okrenut na bok, troje putnika je zatečeno bez znakova života. Ekipe Hitne pomoći iz Leksovca koje su prve stigne na lice mesta ukazivale su pomoć povređenima i vršile su trijažu. Bilo je putnika koji su bili zadobljeni u autobusu. Njih su solobodili pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a. Najteže povređene smo transportovali u KC Niš. Jedan od pacijenata koji je prvi zbrinut, imao je simptome preloma lobanje - kaže jedan od lekara Hitne pomoći iz Niša koji je učestvovao zbrinjavanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading