Kabrioletom uleteo u suprotnu traku: Vozač poginuo, dete kritično

Autor: Srpski telegraf

Hronika

09.08.2017

07:35 >> 20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola P. (52) iz Smedereva je poginuo, a desetogodišnji K. P. je teško povređen u stravičnom sudaru koji se juče dogodio na Kolarskom putu u Smederevu, u blizini kasarne Vojske Srbije. Oni su bili u automobilu opel kadet kabrio kojim je upravljao Nikola P., kada je prilikom preticanja izgubio kontrolu nad volanom, sudario se sa čak tri automobila, a potom se zakucao u banderu!

RepublikaFoto: pixabay.com

Nije bilo škripe

Tragedija se dogodila u utorak oko podneva. Opel kadet je prešao u levu kolovoznu traku i nakon sudara sa automobilom marke mazda zakačio još dva vozila i udario u betonsku banderu. Vozač Nikola P. je preminuo na licu mesta, a desetogodišnji dečak, koji je bio sa njim u kolima, u kritičnom stanju je prebačen u Urgentni centar u Beogradu. Njemu su konstatovane povrede glave i prelomi kostiju.

- Čuli smo udarac, ali ne i škripu kočnica. Na ovom mestu voze ko ludi i to je zvuk koji, nažalost, znamo. Dok smo mi istrčali do ulice, on je već bio udario u druga kola i zakačio treća, a onda je tresnuo u banderu. Udarac je bio jeziv - priča mladić koji živi u kući na Kolarskom putu, gde se nesreća dogodila, navodeći da na ulici nema tragova kočenja.

Vozač kadeta je, po svemu sudeći, od siline udara ispao iz vozila i preminuo je na licu mesta. Dete je najverovatnije bilo vezano, jer posle čitavog karambola ostalo na sedištu, ali, uprkos tome, zadobilo je teške povrede opasne po život. Bračni par koji je bio u automobilu mazda beogradskih tablica u koji je kadet prvo udario zadobio je lakše telesne povrede. 

Istraga tek treba da utvrdi šta je dovelo do fatalnog udesa, mada je nesporno da je opel išao neprilagođenom brzinom na deonici koja je inače poznata po tome. Očevici tvrde da je svemu prethodilo i preticanje, nakon koga je vozač kabrioleta izgubio kontrolu i počeo da udara u vozila u suprotnoj traci.

Obilazio skuter

- Čuo sam da je pokušao da zaobiđe dvojicu momaka koji su bili na skuteru. Potom je nastao haos. S obzirom šta je ostalo od opela, verovatno je išao velikom brzinom - kaže jedan od žitelja ove ulice.

Policiji bi u utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodila tragedija od pomoći trebalo da budu i bezbednosne kamere sa kasarne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading