Uhapšen ozloglašeni vođa kavačkog klana!

Autor: Republika

Hronika

13.12.2018

13:28 >> 13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Kašćelan koji važi za vožu "kavačkog" klana uhapšen je u sredu veče u Češkoj. To je potvrđeno zvanično iz Uprave policije. Kotoranin sinoć uhapšen u Pragu na osnovu međunarodne crvene poternice koja je raspisana od strane NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine.

Foto: Ilustracija

- U iznajmljenom stanu u Pragu u Češkoj Republici je lišen slobode S.K. (55) iz Kotora. Ovo lice je lišeno slobode na osnovu međunarodne crvene poternice koja je raspisana od strane NCB Interpol Podgorica u februaru 2017. godine zbog više teških krivičnih dela - piše u saopštenju.

Za Kašćelanom se tragalo radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštvo.



- Sumnja se da je S.K. u Prčnju 2010. godine sa umišljajem pokušao da liši života I.M. Takođe, S.K. se potražuje i po naredbi Višeg suda radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret. Sumnja se da je S.K. krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti i organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primjenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapred određen zadatak i ulogu - piše u saopštenju.

Osumnjičen je, dodaje se, da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Dogovara se izručenje Slobodana Kašćelana Crnoj Gori

U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po crnogorskoj međunarodnoj poternici, u cilju izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

- Odlična saradnja sa partnerskim službama evropskih država, a posebno sa policijom Češke, te pravovremena i kontinuirana razmjena informacija, koje su se ogledale u razmeni operativnih saznanja o trenutnoj lokaciji lica, dovela je do brzog i efikasnog lišenja slobode traženog lica. Akcija lišenja slobode S.K. je još jedan pokazatelj da crnogorska policija preduzima u kontinuitetu sve neophodne mere i radnje u aktivnom ciljanom traganju na međunarodnom planu za najtraženijim bjeguncima, sa posebnim akcentom na vođe i pripadnike organizovanih kriminalnih grupa, i njihovom privođenju nadležnim organima u Crnoj Gori - dodaje se u saopštenju.

Tome u prilog, dodaju, govori činjenica da je uspešnom međunarodnom saradnjom tokom 2018. godine lišeno slobode više osoba.

- S.K. je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za ovim licem ostvarivana svakodnevna i kontinuirana policijska saradnja sa više evropskih država, među kojima je svakodnevna saradnja ostvarena sa policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugala, Španije i Kosova, a koje aktivnosti su rezultirale utvrđivanjem njegove tačne lokacije u Pragu u Češkoj Republici a sve u cilju lišenja slobode, gdje je i uhapšen od strane Specijalne jedinice policije Češke - piše u saopštenju policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading