Najmonstrouzniji Srbin od policije traži OVO za istinu i detalje o jezivim ubistvima koje je počinio!

Autor: Republika

Hronika

12.12.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije Igor Vaclavić, poznatiji kao Igor Srbin, za kojim se mesecima tragalo zbog teških zločina počinjenih u nekoliko evropskih zemalja, sada traži novac u zamenu za istinu o ubistvima koja je počinio u Španiji nekoliko nedelja pre nego što je uhapšen!

RepublikaFoto: twitter.com/Alfonso_Egea
Igor Srbin

Kako pišu italijanski mediji, Igor Srbin, poslao je iz zatvora pismo novinaru "El Espanjol" u kom je naveo da će mu dati celo priznanje ukoliko mu isplati određenu sumu novca.

"Možemo da radimo i ja mogu da vam dam detaljnije informacije, ali to ima cenu. Biznis je biznis", napisao je ozloglašeni ubica od kog je mesecima strepela cela Italija.

Igor Vaclavić, koji je poznat i kao Igor Srbin, Igor Rus ili Norber Feher, tražio je 2.500 evra da "obezbedi mnoge odgovore".

Optužbe

Od ubistva vlasnika bara Davida Fabrija, sve do pljačke u provinciji Ferara, brojni su slučajevi koji se nalaze u optužnici podignutoj protiv njega, a u kojoj se nalaze mnogi dokazi protiv Igora.

Tužioci Marko Forte i Đuzepe Amato protiv njega podneli su optužnicu u kojoj se tereti za 11 krivičnih dela. Tužioci su osumnjičenog informisali o kojim delima mu se sudi. To je pljačka oružja od noćnog čuvara 29. marta prošle godine, zatim ilegalno nošenje oružja, ubistvo Davida Ferbija (52) 1. aprila, vlasnika bara u Bolonji, kao i pokušaj krađe u tom baru. Srbin se tereti i za ubistvo Valerija Verija, čuvara šume koji ga je primetio u šumi između Bolonje i Ferere u kojoj se krio nedelju dana nakon pljačke i ubistva Ferbija. Igoru Srbinu na teret se stavlja i pokušaj ubistva šumarevog kolege Marka Ravaljija i krađa njegovog pištolja, zatim i pokušaj krađe motocikla od jednog Pakistanca u “crvenoj zoni” između Bolonje i Torina, dok ga je u tom trenutku jurilo stotine pripadnika specijalnih snaga. U dugom delu optužnice, navodi se i pokušaj pljačke kamioneta iz jedne vikendice, one iste u kojoj se krio nakon ubistva Fabrija, a u blizini koje su ga presreli šumski čuvari.

"Mnoge odgovore samo ja mogu da dam, policija nikada neće moći", napisao je on. 

Za samo dva dana u Španiji će biti obeležena godišnjica trostrukog ubistva koje je u ovoj zemlji počinio ubica iz Srbije.

Ubica za kojim se bila raspisana ogromna potraga koja je trajala mesecima, otvorio se novinaru i za još neke podatke.

"Potpuno sam izolovan od svega i svačega, tako da nemam nikakve informacije spolja. Ne mogu da gledam televiziju, nemam ni radio, ni novine, jer svaka "kuća" ima svoja pravila. Ako prihvatite moj predlog sa zadovoljstvom vam mogu reći nedostajuće delove za obnovu i da shvatite kako sam pobegao iz Italije u Španiju", napisao je on.

U svom pismu okrivio je medije da su preterivali u pisanju o njemu.

"Medijska propaganda mi je učinila dovoljno štete. Preterivanje se koristi samo da uplaši ljude. Sve su tragovi i oni sve otkrivaju... jezik je smrtonosnije oružje od mitraljeza", zaključio je on. Igor je uhapšen u noći između 14. i 15. decembra prošle godine i danas se nalazi u zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem u Saragozi. Postupak protiv njega uveliko je počeo preko video linka i u Italiji.

Ko je Igor Srbin?

Državljaninu Srbije Igoru Vaclaviću, za kojim se mesecima tragalo zbog teških zločina počinjenih u nekoliko evropskih zemalja počelo je procesuiranje u Italiji gde se tereti za 11 dela, među kojima su ubistava i pljačke oružja, a dokazi su veoma jaki. Najtraženiji Srbin uhapšen je u Španiji sredinom decembra, u Turuelu blizu Saragose, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara. Za njim je policija tragala od 1. aprila prošle godine, kada je optužen za ubistvo vlasnika bara, jer mu nije predao novac.

 

Dokazi

Dokazi koje su istražitelji prikupili protiv njega a koji se navode u optužnici su analiza krvi koju je Srbin izgubio blizu bara Davida Fabrija, iz koje je uzet DNK i upoređen sa članovima porodice ovog državljanina Srbije. Dalje, tu su njegovi otisci prstiju, svedočenje Marije Sirice, udovice ubijenog Fabrija, i od dvoje mušterija prisutnih u njegovom baru kobne večeri kada se pljačka krvavo završila. 

Svedočenje povređenog šumara Marka Ravaljija, koji ga je prepoznao pre nego što je ovaj zapucao na njega i njegova žena koja je, kada je povređenom mužu pritrčala u pomoć, od njega čula reči “Bio je to Igor”.

Ukratko, Srbin je odlučio da iskoristi svoje pravo da se brani ćutanjem tokom ispitivanja u zatvoru, a nakon ovog izlaganja zna odlično sa čime se suočava i takođe zna da mu se na teret stavljaju jaki dokazi, pišu italijanski mediji.

Istraga u Španiji

U Španiji, međutim, tu su 23 zločina sa kojima je suočen, ali istraga još nije zatvorena. Španski pravosudni organi otvorili su dve linije upita: jednu od krađa i pokušaja ubistva 5. decembra u Teruelu, kada se sumnja da je ranio dve osobe prilikom pokušaja pljačke i drugi za trostruko ubistvo u Andori 14. decembra, kada je ubio dvojicu pripadnika španske Civilne garde u civilu i farmera na čijem imanju u naselju Teruel je uhapšen.

Autopsija tela ubijenih pripadnika španske civilne garde pokazuje da je Srbin imao nameru da ih ubije. Jedan je ubijen sa tri, drugi sa pet metaka. Prema zvaničnoj rekonstrukciji, on je uhapšen nakon sedam sati koje je proveo na jednoj farmi, kada je kamionetom koji je ukrao izašao na put u nameri da pobegne. Umesto toga se, međutim, onesvestio za volanom i to najverovatnije zbog velike količine alkohola u krvi. Kako je sam rekao na saslušanju, tokom tri dana koja su prethodila hapšenju Srbin je neprestano pio, a na mestu na kojem se skrivao pronađene su prazne flaše vina i ruma.

Međutim, za razliku od tišine koja je bila prisutna pre dva dana pred italijanskim istražiteljima, u saslušanju 17. decembra sa Španskim sudom za zločine počinjene na teritoriji Pirinejskog poluostrva, Srbin je priznao sve. Prema analizama italijanskih medija ova dva različita ponašanja takođe svedoče i da je on "poremećena i beskrupulozna ličnost", piše blic.rs.

Jedno od glavnih pitanja o Norbertu Feheru alijas Igoru Vaclaviću, poznatom i kao „Igor Srbin“ jeste kako je uspeo da neopaženo pređe više od 1.500 kilometara i od Bolonje stigne sve do Teruela u Španiji, gde je uhapšen. Tokom lova na „Igora Srbina“ koji je trajao gotovo osam meseci prekontrolisano je između 500 i 600 osoba u čitavoj Evropi.

Čita Bibliju u zatvoru

Zatvor Zuera važi za jedan od najbolje čuvanih, a "Igor Srbin" smešten je sam u ćeliji od nekoliko kvadrata u kojoj se nalazi samo jedan prozor sa rešetkama. Kako su pisali italijanski mediji početkom januara, Feher ne izlazi iz svoje ćelije iako dnevno ima dva sata na raspologanju da napusti ćeliju i prošeta po zatvorskom izolacionom krilu.

Ubica sa srpskim državljanstvom je pod 24-satnim nadzorom, jer, kako prenose italijanski i španski mediji, zatvorsko obezbeđenje plaši se da bi Feher "mogao da dođe do oružja i naškodi sebi ili drugima".

"Igor Srbin" odbija bilo kakav kontakt, pa je tako odbio i ponuđeni telefonski poziv i spoljne posete, uključujući i onu svog advokata. Iako mu je ponuđen i TV, nemilosrdni ubica je i to odbio zatraživši od čuvara samo primerak Biblije, ali nije naglašeno na kom jeziku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading